Het toekomstteam van UNIS Flyers verraste afgelopen zaterdag in Groningen. GIJS Groningen had in zestien wedstrijden nog geen enkel punt verloren, maar de Friezen die thuis nog met 2-10 van de Groningers hadden verloren, maakten uitgerekend in Kardinge een eind aan die zegereeks.
Flyers was versterkt met Marc Nijland en Kenny Welles, terwijl Jorrit Vos het doel verdedigde. De Heerenveeners begonnen sterk aan de wedstrijd: al na 26 seconden scoorde Geert Bruinsma op assist van Tobias Meijer en Marc Nijland. Voordat de Groningers die bijna in geen enkele wedstrijd tegenstand ontmoeten van de verrassing waren bekomen was het twee minuten later Jari Hiemstra die doelman Vespa voor de tweede maal passeerde.
De Groningers herpakten zich en zetten de Friese defensie onder druk. In de achtste minuut werd een straf voor Jeremy Posthumus wegens tripping de Friezen noodlottig. David Bartos profiteerde door met assistentie van Tim Bartels en Sebastiaan Snijder1-2 aan te tekenen.
24218177949_02c27b7910_kEen minuut later scoorde Zahir Hup al de gelijkmaker en 20 seconden later was het opnieuw de oud-speler van Flyers die Danny Kerstholt in staat stelde de 3-2 te scoren. Toen vier minuten voor het einde van de eerste periode Mike Groenhof al weer 4-2 scoorde leek het opnieuw een overwinning voor de Groningers in eigen stadion te worden.
Flyers bleek deze avond echter over een ijzeren wil te beschikken. Net uit de kleedkamer werd GIJS onder druk gezet en al na iets meer dan twee minuten bezweek de Groningse defensie toen Marc Nijland met hulp van Geert Bruinsma en Niek van der Meulen de aansluitingstreffer scoorde. Een minuut later kwam Flyers met twee spelers minder op het ijs te staan toen Dave van Seijen en Tobias Meijer voor respectievelijk holding en roughing naar de strafbank werden gestuurd. Flyers kwam echter zonder kleerscheuren door de straftijd en twee minuten later zorgden Geert Bruinsma en Marc Nijland voor de gelijkmaker. De Groningers kregen geen adempauze en de Flyers bleven drukken op het Groningse doel. Dat had een minuut later al weer succes: Niek Gielink zorgde met assistentie van Rick Neef en Dennis Sikma voor de 4-5 voorsprong.
De toeschouwers kregen deze avond waar voor hun geld. Opnieuw kwam de stand in evenwicht toen Sebastiaan Snijder profiteerde van een straf voor Jari Hiemstra wegens slashing.
Vier minuten voor het einde van de tweede periode werd een Groninger bestraft voor interference en was het Jari Hiemstra die voor een 5-6 ruststand zorgde.
De toeschouwers verheugden zich op een spectaculaire derde periode en die hoop werd niet gelogenstraft. Na vier minuten was de stand weer gelijk door Tim Bartels. Flyers wilde deze avond echter beslist het maximale resultaat en dat betaalde zich drie minuten later al weer uit toen opnieuw Jari Hiemstra het net wist te vinden, ditmaal met assistentie van Marc Nijland en Geert B24477575992_850ac03f17_kruinsma. Zeven minuten voor tijd kwam Groningen echter weer terug door een doelpunt van Zahir Hup die scoorde met een assist van Danny Kerstholt en oud- Flyer Wesley Timmermans.
In de laatste minuten van de wedstrijd bleek Flyers over de sterkste zenuwen te beschikken. Vier minuten voor tijd was het opnieuw Geert Bruinsma die scoorde met hulp van Jari Hiemstra en Marc Nijland. Die laatste speler zorgde met nog iets meer dan een minuut te gaan voor een spectaculaire 7-9 eindstand. De assists bij dat doelpunt kwamen van Jari Hiemstra en Tobias Meijer.
Groningen haalde nog wel de goalie van het ijs in een uiterste poging de stand nog gelijk te trekken, maar dat haalde niets meer uit.
De meegereisde Heerenveense supporters beloonden het team met een groot applaus, maar ook de Groningse toeschouwers hadden genoten van deze wedstrijd die meer spanning had gebracht dan alle voorgaande wedstrijden die de Groningers dit seizoen hebben gespeeld.
Zondag speelt het team de belangrijke uitwedstrijd tegen Tilburg Trappers 3. Op zaterdag 6 februari spelen ze weer thuis tegen het team van Red Eagles ’s-Hertogenbosch 2. Die wedstrijd begint om 16:45 uur en is gratis toegankelijk.

Alle foto’s: © Greatpicture.nl Groningen