Onder de naam IJshockey Nederland lanceert de Nederlandse IJshockey Bond een nieuw platform voor het ijshockey. Ambitie is om ijshockeyliefhebbers in Nederland optimaal te laten genieten van de sport. Centraal in de nieuwe koers staat de online community ijshockeynederland.nl die deze zomer live gaat en het platform voor fans wordt van alles wat met ijshockey te maken heeft, van nieuws en standen tot interviews en live streams.

Rob van Rijswijk, vice-voorzitter van de Nederlandse IJshockey Bond, licht toe: “We willen de komende jaren in Nederland een grote slag maken met het ijshockey. Net als in toonaangevende landen als Amerika en Canada creëren we één centraal platform waar alles over de sport bij elkaar komt. IJshockey is de ultieme mix van energie, passie, techniek en team spirit. Onder het motto ‘Passion. Power. Play.’ gaan we de sport in alle facetten promoten.”

IJshockey Nederland bestaat uit onder andere de Oranje teams, de Nederlandse clubs in de Bene-league, de bekercompetitie, de Final Four en de Ron Berteling Schaal. Daarnaast gaat IJshockey Nederland de komende jaren diverse nieuwe concepten en spraakmakende evenementen lanceren, om de sport meer dan ooit te voren dichtbij de fans brengen.

Voor Oranje wordt 2016 een belangrijk jaar. In februari speelt het mannenteam in Italië het pre-Olympisch kwalificatietoernooi en in april gaat het in Spanje bij het IIHF WK alles op alles zetten om terug te keren naar Divisie I. De vrouwen gaan in april naar het WK in Italië. Vorig jaar behaalden ze de zilveren medaille in Divisie I.