Daags nadat het vlaggenschip van de Unis Flyers de bekerfinale hadden gewonnen, moesten de jongens en meiden van U12 aantreden tegen de Panters uit Zoetermeer.

Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin de U12 Flyers met drie lijnen zou gaan spelen. Sinds enige tijd trainden Luna en Carmen Jongsma al vol enthousiasme met het team mee en vandaag maakten zij voor het eerst hun opwachting in een competitiewedstrijd. Ook Nick van den Bos, normaal gesproken spelend voor U10, beleefde vandaag zijn vuurdoop in U12. Luna, Carmen en Nick kunnen alle drie terugzien op een mooi debuut.

De eerste periode kenmerkte zich door goed positiespel en passing. Dit is iets waar coach Heine Veenhouwer al langere tijd op hamert en het is daarom mooi om te zien dat het iedere week beter gaat. De eerste periode werd afgesloten met een verdiende 3-2 voorsprong. Die voorsprong had gelet op de hoeveelheid kansen groter moeten zijn, maar de Zoetermeerse goalie stond een prima wedstrijd te keepen.

Op een beperkt aantal momenten na konden de Panters ook in de 2e periode niet echt een vuist maken tegen het spel de Flyers. Hoewel onze goalies Arwen en Kevin (die halverwege de periode wisselden) attent stonden te keepen moesten zij helaas toch 2 tegendoelpunten incasseren. Halverwege de periode kregen de Flyers een teleurstelling te verwerken doordat verdediger Damiën Bergsma geblesseerd het ijs moest verlaten. Het team was ondanks de omzetting in de lijnen echter niet van zijn stuk te brengen en bleven vol druk zetten op de goal van hun tegenstander. Met een voorsprong van 8-4 gingen de jongens en meiden de kleedkamer in om weer op krachten te komen.

Ook in de derde periode kwamen de Flyers niet in problemen. Beide ploegen wisten één keer het net te vinden, waardoor bij het laatste fluitsignaal een eindstand van 9-5 op het scorebord stond. Deze overwinning is vooral toe te schrijven aan het goede samenspel van de Flyers in combinatie met een aantal prima individuele acties. Ondanks het feit dat Dave van den Bos maar liefst 6 van de 9 doelpunten scoorde, was het toch vooral een echte teamprestatie. Dat blijkt onder andere door het aantal assists dat aan diverse spelers is toegekend. Zonder enige uitzondering hebben alle spelers keihard gewerkt, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Chapeau!

Volgende week staat de Unis Flyers U12 een sterke tegenstander te wachten, namelijk Tilburg Trappers. Na een aarzelend begin van de competitie zijn de Trappers al een aantal weken op rij met een ijzersterke serie bezig. Zo wist het team uit Tilburg dit weekend met maar liefst 9-1 van de Enschede Lions te winnen. We weten natuurlijk nog niet hoe het zal gaan aflopen, maar we weten wel dat de jongens en meiden van de Flyers er weer vol voor zullen gaan!