Nog geen 24 uur nadat hij met zijn team de bekerfinale had gewonnen tegen Geleen mocht Marco Postma opnieuw proberen van de Limburgers te winnen. Nu als coach van UNIS Flyers U17 dat zondagmiddag gastheer was van Smoke Eaters U17.

De Limburgers staan er op de ranglijst een stuk beter voor dan de Heerenveeners. Het Limburgse team staat op de tweede plaats, terwijl Flyers op de laatste plaats vertoeft. Het zou dus een lastige wedstrijd voor de Flyers worden.

In de eerste periode ontliepen de teams elkaar niet veel. Aan beide kanten vielen kansen, maar de stand bleef lang gelijk. In de achttiende minuut kwamen de Limburgers op voorsprong door te profiteren van een straf van Rutger Pinkster voor charging. Een halve minuut voor tijd verdubbelden de Limburgers die voorsprong.

Flyers kwam in de tweede periode op het ijs met de bedoeling iets terug te doen, maar een straf voor Tim Hepkema doorkruiste de Heerenveense plannen en de Limburgers profiteerden meteen. Onder luidkeelse aanwijzingen van Postma ging Flyers op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Limburgse ijshockey bleken toch net iets beter dan de Flyers. Eaters speelde net iets sneller en het was voor het Heerenveense doel steeds net iets gevaarlijker dan voor het Limburgse. In de tiende minuut verhoogden de Limburgers de score dan ook naar 0-4.
Twee minuten later was het dan eindelijk raak voor de Heerenveeners. Bjorn de Haan behield het overzicht en passeerde doelman Kosters voor de eerste maal. Flyers drong daarna wel aan, maar tot meer doelpunten kwam het niet in de tweede periode.

Flyers kreeg kansen in het begin van de derde periode, maar Bjorn de Haan zag één van pogingen gekeerd worden door het ijzerwerk. In de vijfde minuut slaagde hij er wel in om met hulp van Tim Hepkema te scoren.
Flyers probeerde in de rest van de tijd van alles, maar de Limburgse defensie gaf geen krimp waardoor Flyers met een 2-4 eindstand genoegen moest nemen.

Zaterdagmiddag om 14.15 uur komt GIJS Groningen U17 op bezoek in Thialf.

Foto’s: © Annelies van der Lans