Flyers U17 nam het zaterdagmiddag op tegen GIJS Groningen. Drie weken geleden werd de uitwedstrijd in Kardinge door Flyers met ruime cijfers (1-8) gewonnen en dus kon je er op rekenen dat de Groningen zich wilden revancheren.
Flyers begon sterk aan de wedstrijd en zetten de Gijssies stevig onder druk. Dat leidde tot kansen, maar de Groningse goalie bleek een sta in de weg, maar ook waren de Heerenveense aanvallen niet altijd efficiënt. Zo werd er vaak van afstand geschoten en waren de schoten ook vaak te hoog gericht. In de eerste periode was Flyers wel de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen ze niet. Groningen was ook niet in staat de kansjes te benutten.
In de tweede periode kwam Flyers fris uit de kleedkamer en zocht meteen de aanval. Dat leidde meteen tot succes. Bjorn de Haan tikte de puck na een goede aanval met Kian Dreesens en Leon van der Veen beheerst achter de Groningse goalie en daarmee leek Flyers op weg naar meer. De fel meelevende supporters op de tribune kwamen echter bedrogen ook. Nog geen vier minuten later was het GIJS dat scoorde en vierde de talloze Groningse supporters een feestje op de tribune.
De wedstrijd kwam meer in evenwicht en voor beide doelen ontstonden kansen. Flyers wist één van de kansen om te zetten in een doelpunt toen Leon van der Veen scoorde met hulp van Kian Dreesens en U14 speler Pim van der Meulen die vandaag mee mocht doen in plaats van de nog steeds geblesseerde Patrick de Jong.
In de laatste periode bleek nog van alles mogelijk. Beide teams zochten verwoed de aanval en het spel golfde op en neer. Flyers kreeg misschien de beste kansen. Af en toe leek het moeilijker om de puck er niet in te krijgen dan wel, maar sommige spelers namen wat te veel tijd voor een scoringspoging. Ook doelman Kramer moest regelmatig redding brengen aan Heerenveense kant.
In de laatste tien minuten raakte Flyers Leon van der Veen kwijt. Hij werd bestraft voor kneeing en liet scheidsrechter Bakker op niet mis te verstane wijze weten het niet met die straf eens te zijn. Het leverde hem een misconduct op van 10 minuten en dus moest hij voor de rest van de wedstrijd toekijken hoe zijn team alle moeite moest doen de voorsprong in handen te houden.
Dat lukte waardoor Flyers de laatste plaats van de ranglijst weer overdoet aan de Groningers. Zaterdag speelt Flyers weer thuis. Dan komt koploper Den Haag op bezoek en krijgt Flyers het ongetwijfeld een stuk moeilijker.

Foto’s: © Annelies van der Lans