UNIS Flyers kwam afgelopen weekeinde twee maal in actie voor de competitie. Om nog een beetje in de race te blijven voor de play-offs moest er eigenlijk twee maal worden gewonnen. Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen Nijmegen op het programma en twee dagen later was in Thialf het team van Amsterdam de tegenstander.

In Nijmegen kwam de thuisploeg twee maal op voorsprong, maar Jari Hiemstra en Brend de Jong zorgden voor een 2-2 stand na de eerste periode. In de tweede periode liep Nijmegen uit naar 3-2 en toen in de derde periode na 30 seconden al de 4-2 op het bord stond leek de wedstrijd gespeeld. Rick Neef en Jari Hiemstra zorgden er echter voor dat Flyers toch weer langszij de thuisploeg kwam. Vier minuten voor tijd werd een straf voor Chris van de Vossen de Friezen echter noodlottig. Nijmegen benutte het buitenkansje. Flyers coach Yan Turcotte haalde met nog een minuut te spelen doelvrouw Fabienne Gooijer naar de kant, maar de Heerenveeners slaagden er niet meer in een gelijkspel en een eventuele verlenging af te dwingen.

Zondagavond verdedigde Jorrit Vos het Heerenveense doel tegen Amsterdam. Al na een halve minuut werd Dennis Sikma voor tripping naar de kant gestuurd door scheidsrechter de Korte, maar kwam de straftijd ongeschonden door. De Heerenveense defensie lette echter niet op en 8 seconden later scoorde Amsterdam.

Flyers kreeg daarna veel kansen om weer gelijk te komen, maar drie opeenvolgende straffen voor de Amsterdammers konden niet door de thuisploeg in doelpunten worden omgezet. Het spel van de thuisploeg oogde chaotisch en Amsterdam kwam eigenlijk niet in de problemen.  Een halve minuut voor het einde van de eerste periode kwamen de hoofdstedelingen op 0-2 en werd duidelijk dat Flyers nog een moeilijke avond tegemoet ging.

De vijfde Heerenveense powerplay leverde in het begin van de tweede periode eindelijk succes op. Jari Hiemstra zorgde met assistentie van Rick Neef en Jari Hiemstra voor de aansluitingstreffer. Flyers ging op jacht naar de gelijkmaker, maar doelman Borgman verhinderde dat. De Amsterdammers namen weer afstand voordat Rick Neef met hulp van Niek Gielink en Tobias Meijer de tweede Friese treffer scoorde.

In de derde periode scoorde Rick Neef zijn tweede treffer van de wedstrijd. De aanvaller bracht Flyers al na 25 seconden naast Amsterdam. Nauwelijks een minuut later keek Flyers weer tegen een achterstand aan toen Pirinen doelman Vos kansloos liet. Opnieuw moesten de Heerenveeners op jacht naar de gelijkmaker en het was Jari Hiemstra die twee minuten later voor 4-4 zorgde. Het assist kwam op naam van Sietse van den Brink. Een afstandsschot van Pirinen zeilde een minuut later zomaar over de schouder van doelman Vos waardoor voor de vijfde maal deze avond de Flyers in eigen huis op achterstand kwamen. Vijf minuten later werd een break van Rick Neef beloond met opnieuw de gelijkmaker.

Een straf voor Niek Gielink leek opnieuw een kans voor Amsterdam op te zullen leveren, maar uit een assist van Tobias Meijer zorgde Rick Neef short-handed voor het eerste deze avond voor een Friese voorsprong. Het zou ook de laatste treffer van de wedstrijd worden waardoor Flyers de wedstrijd winnend afsloot.

DSC04294

DSC04308

DSC04320

DSC04332