Zaterdag werd er thuis gespeeld tegen Den Haag. Ze begonnen in een voor de meesten onbekende outfit. Het uitshirt van een paar jaar geleden met het oude logo van de Flyers er nog op. De huidige shirt lijken teveel op die van Den Haag dus daarom moest de thuisploeg andere shirts aan. De witte uitshirts waren niet beschikbaar dus moest er een alternatief komen.

Periode 1
Van Flyers zijde een fel forecheckend begin met korte afwisselende shifts. De 1-0 werd gescoord door Gijs met een mooie assist van Lars. Jammer genoeg volgde snel de 1-1. Goed keeperswerk van Joey zorgt ervoor dat het een spannende op en neergaande periode is. De 1-2 valt en was een ongelukkig schot tegen de benen waarop een break-away volgde. Gelukkig viel ook niet lang daarna de 2-2 uit een mooi opgezette aanval waar Björn met assist van Kian en Gijs kon scoren. Goede verdedigende actie van Daan voorkomt een break-away van Den Haag. Na een zwaar bestrafte boarding een prima Penalty Kill van de Flyers.  De 3-2 kwam van de stick van Leon na een goede forecheck.

Periode 2
Net een minuut gespeeld en de 4-2 valt met assist van Björn maakt Gijs zijn tweede doelpunt. Echter heeft Den Haag binnen 20 seconden antwoord en maakt de 4-3. Een straf voor Den Haag geeft de Flyers kans om de PP te benutten en dat lukt. Bjorn maakt met assist van Kian en Daan de 5-3. Er wordt keihard gewerkt en voor elke puck gestreden. Al met al is het een spannende wedstijd om te zien, het werken als team werpt zijn vruchten af en Joey is ook goed op dreef. Toch valt er in de laatste 5 minuten nog een goal voor Den Haag en is de 5-4 een feit.

Periode 3
Den Haag komt fel de kleedkamer uit en weet na 5 minuten de stand gelijk te trekken. De Flyers herpakken zich en nemen weer hun aanvallende spel op en creëren wel kansen maar kunnen het niet omzetten in een goal. Over en weer is het een onrustige periode met relatief veel straffen. Toch blijft de stand gelijk tot de laatste twee minuten dan valt het voordeel naar de kant van Den Haag en die maken de stand 5-6. Jammer want het had net zo goed naar de andere kant kunnen vallen. Al met al een goede wedstrijd gezien.

Zondag was de tweede wedstrijd van U17 uit tegen Amsterdam. Vandaag speelden we in ons huidige flyers shirt op de Jaap Eden Baan te Amsterdam.

Periode 1
Vanaf het begin was te zien dat de wedstrijd tegen Den Haag van de vorige dag wel tol had geëist van de mannen. Het was duidelijk een andere wedstrijd waar vandaag duidelijk moeite was om antwoord te geven op het goede samenspel van Amsterdam. Na 4 minuten viel de 1-0 met daarop volgende 2 minuten later de 2-0. Gelukkig kwam halverwege de periode een antwoord door een goede assist van Jeremy op Ron en Bjorn kon het afmaken en de 2-1 was een feit. Helaas viel binnen een minuut de 3-1.  Kort daarna kwamen we door een mooie goal van Lars weer in de buurt en was de stand 3-2. Toch maakt Amsterdam met nog twee minuten te gaan ook de 4-2.

Periode 2
Het tactische plan van Coach Marco Postma wordt scherper uitgevoerd en de Flyers creëren de nodige kansen, helaas zonder dit om te zetten in doelpunten. In deze periode valt een straf van Amsterdam en twee van de Flyers, maar beide partijen kunnen deze niet benutten en de stand blijft ongewijzigd. Jammer dat het overwicht niet omgezet kon worden in een aansluitingstreffer, nu blijven de Flyers achter de feiten aanlopen.

Periode 3
Amsterdam leek erg vermoeid in deze periode en men koos ervoor om zich vooral te richten op het consolideren van de voorsprong. Voor de Flyers was het lastig omgaan met het afwachtende spel van Amsterdam Na 10 minuten valt nog een goal van Amsterdam 5-2. Daarna nog twee straffen van Amsterdam die niet benut kunnen worden. De stand na toen minuten is ook de eindstand. Hard gewerkt maar helaas mocht het niet baten.

DSC_0217

DSC_0162

DSC_0089