Voordat zondag de BeNe liga teams van Geleen en Heerenveen in elkaar in Geleen ontmoetten, was het zaterdag in Heerenveen eerst de beurt aan de toekomstteams van beide clubs. Die ontmoetingen in de eerste divisie zijn de afgelopen jaren vaak net zo spannend en spectaculair als op het hoogste niveau en ook zaterdag was het niet anders.
Flyers startte overdonderend en kwam al na anderhalve minuut op voorsprong door een doelpunt van Rick Neef die uit een pass van Niek van der Meulen de kans niet miste. Vier minuten later was het al weer raak. Ditmaal was het Dave van Seijen die de 2-0 achter doelman Götschenberg tikte. De assists kwamen van Daniel Sie en opnieuw Niek van der Meulen.
Flyers ging op hoog tempo door en dat had al na 40 seconden weer succes. Rick Neef scoorde zijn tweede en Flyers derde doelpunt van de middag, ditmaal geassisteerd door Niek Gielink en Brend de Jong.
Sommige toeschouwers dachten al aan een heel ruime overwinning deze middag, maar zover zou het niet komen. Doelvrouw Fabienne Gooijer van Flyers speelde opnieuw een puike wedstrijd, maar was in de veertiende minuut kansloos toen een van haar verdedigers de puck zomaar bij Geleen inleverde en Levi Smeets binnen kon tikken. Nog voor het einde van de eerste periode scoorde Geleen de aansluitingstreffer. Jordi Laan mocht opeens vrij op schaatsen naar het Heerenveense doel en zorgde twee minuten voor tijd voor 3-2.
In de tweede periode werd duidelijk dat Heerenveen het moeilijk zou krijgen de voorsprong vast te houden. Gooijer verrichtte enkele fraaie reddingen, maar de Heerenveense aanvallers leken steeds meer moeite te hebben om elkaar te vinden. Doelman Götschenberg werd na tien minuten vervangen door Wouter van Leeuwen, maar ook hij bleef de Heerenveense aanvallers de baas. Mitch Koumans zorgde twee minuten voor tijd voor 3-3 .
In de derde periode hervond Flyers zich enigszins, maar ondanks enkele goede kansen voor Neef, Hiemstra en Bruinsma lukte het niet om opnieuw de voorsprong te nemen. Ook de vermoeidheid begon toe te slaan bij beide teams.
Zonder doelpunten en straffen eindigde de derde periode waardoor overtime noodzakelijk werd. Coach Turcotte liet de spelers die ook in de derde periode het meeste ijs hadden gezien staan in de verlenging en dat bleek een fatale vergissing. Mitch Koumans bediende al na anderhalve minuut Youri Penders die de puck snoeihard achter Gooijer knalde waardoor Flyers deze middag met één punt genoegen moest nemen na een toch bijzonder goede start. Smoke Eaters nam toch wel verdiend de twee punten mee in de bus naar Geleen.

DSC_0020

DSC_0028

DSC_0272

DSC_0339