Als je naar een ijshockeywedstrijd gaat verwacht je goals te zien. Uitslagen als 0-0 of 1-1 komen niet zo vaak voor. Toch gebeurt het af en toe en dat zo’n wedstrijd niet per definitie saai hoeft te zijn lieten de U17 teams van UNIS Flyers en Red Eagles Den Bosch afgelopen zondag in Thialf zien.
Vanaf het begin zochten beide teams de aanval. Flyers was in de eerste minuten wat overtuigender. De Bossche goalie David Reid moest vaak redding brengen, maar de mooiste kansen waren niet echt aan de Flyers besteed. Bjorn de Haan, Kian Dreesens en Sybren Wynia benutten niet de mogelijkheden die ze kregen. Aan de andere kant moest ook Flyers goalie Joey Kramer steeds vaker zijn vaardigheden aanspreken om de nul te houden.
Dat leek ook in de tweede minuut van de tweede periode te lukken toen het doel van Flyers stevig werd belaagd door Red Eagles. Reggio Wan vuurde op het Heerenveense doel, maar hij leek te missen, de puck belandde achter de goal. Scheidsrechter Jeffrey van der Meulen die op de doellijn stond aarzelde echter niet en gaf een doelpunt aan. Hij had gezien dat de puck door het net was geschoten en dat Wan dus wel degelijk had gescoord. Het net werd door de linesman vakkundig gerepareerd en meteen ging Flyers op zoek naar de gelijkmaker.
Dat leek een paar minuten goed te lukken, uit een prima aanval van Flyers leek Bjorn de Haan te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de Heerenveense aanvaller zijn stick te hoog had. Drie minuten voor het einde van de tweede periode viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Pim van der Meulen gaf een uitstekende pass aan Kian Dreesens die doelman Reid geen enkele kans gaf.
In de derde periode ging Flyers op jacht naar meer. Kian Dreesens en Bjorn de Haan waren daar het dichtstbij toen ze een uitstekende combinatie opzetten. Helaas voor Flyers kon Reid net op tijd redding brengen. Dertien minuten voor tijd kreeg Flyers een uitstekende mogelijkheid om de score te verhogen. Een speler van Den Bosch kreeg een dubbele minor voor crosschecking en ellbowing en dus had Flyers vier minuten lang een numerieke meerderheid. Ze profiteerden echter niet van dit buitenkansje. Het spel werd te gehaast en onsamenhangend en af en toe leek Den Bosch zelfs dichter bij een doelpunt dan Flyers.
Flyers U17 beëindigde de laatste thuiswedstrijd dus met een remise, iets waar beide teams tevreden mee mochten zijn. Flyers heeft nog één wedstrijd te gaan. Zondag reist het team voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen naar Nijmegen.

DSC_0240

DSC_0091

DSC_0024

DSC_0012

DSC_0173