Eén op de drie Nederlanders krijgt tijdens zijn of haar leven kanker en daarmee raakt die vreselijke ziekte ons allemaal. Jaarlijks sterven zo’n 43000 mensen in Nederland waarmee kanker doodsoorzaak nummer één is. Ook ijshockeyers en ijshockeyfans ontkomen niet aan die vreselijke ziekte. Iedereen heeft wel persoonlijke verhalen of heeft mensen gekend die de strijd met kanker verloren.
Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. Om dat te bereiken werft de stichting fondsen om het onderzoek naar kanker te kunnen financieren en houdt ze zich ook bezig met voorlichting en preventie.
Het spreekt voor zich dat iedereen zijn of haar steentje moet bijdragen aan de bestrijding van deze ziekte. IJshockeyclub UNIS Flyers staat als sportvereniging midden in de maatschappij en natuurlijk wil ook zij haar steentje bijdragen.
Op 27 februari staat de thuiswedstrijd tegen Nijmegen dan ook helemaal in het teken van het KWF. In die wedstrijd dragen de spelers van Flyers een speciaal ontworpen shirt waarin het logo van het KWF is verwerkt. De shirts zullen worden geveild en de opbrengst komt geheel ten goede van het fonds. Nu al kan via de site van de supportersvereniging worden geboden op de shirts. Van sommige shirt wordt de eindveiling na de wedstrijd gehouden terwijl het shirt van Niek van der Meulen op de wedstrijdavond wordt verloot. Kijk voor meer informatie op de site van de supportersvereniging.
De supportersvereniging heeft voor deze actie ook nog sleutelhangers laten maken met het logo van de club. De sleutelhangers kosten € 5,00 per stuk, de opbrengst komt helemaal ten goede van de actie.