De vakantie is voor velen al weer een zoete herinnering, maar ongetwijfeld wordt dat goed gemaakt door het ijshockeyseizoen dat dit weekeinde weer begint. Onze teams hebben zich de afgelopen weken zo goed mogelijk voorbereid, alhoewel dat door het ontbreken van ‘eigen’ ijs natuurlijk wat behelpen was.
Het bestuur heeft niet stil gezeten natuurlijk, in de zomermaanden is hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat onze jeugd- en andere teams ook komend seizoen zo goed mogelijk voor de dag kunnen komen.
Net als in de voorgaande seizoenen speelt ons Toekomstteam in de eerste divisie en doen we ook in alle jeugdcompetities (U17, U14 en U12) mee. Ook onze U10 en U8 teams spelen dit seizoen weer hun toernooitjes tegen andere teams door het hele land.
Bij de seniorenteams zijn er dit seizoen zelfs meer teams in de competitie dat vorige seizoenen. In de tweede divisie komt Ugly Faces, de kampioen van vorig seizoen, weer uit net als het team van Frisian Flashguns.
Frisian Bombers speelt ook dit seizoen in de derde divisie terwijl UNIS Flyers 4 weer uitkomt in de vierde divisie. Nieuw dit seizoen is het team van Slapsticks Flyers dat voor het eerst uitkomt in de vijfde divisie.
Ook zal dit seizoen een damesteam namens UNIS Flyers deelnemen aan een landelijke competitie.
Dit weekeinde beginnen we aan de competitie, maar het duurt nog even tot we in eigen huis kunnen spelen. Door de verbouwing van de 400-meter baan is ook de ijshockeyhal nog steeds gesloten. Pas in het weekeinde van 21-23 oktober kunnen we terecht in Thialf.
Ons Toekomstteam begint dit weekeinde met twee uitwedstrijden aan de competitie. Zaterdagavond reizen ze naar Dordrecht en een avond later staat al weer de uitwedstrijd tegen Amsterdam op het programma.
UNIS Flyers U12 speelt zondag de eerste thuiswedstrijd tegen Leeuwarden, maar die wordt in de Leeuwarder ijshal gespeeld. Na die wedstrijd neemt Flyers U14 het op tegen Leeuwarden, maar dat is dan wel weer een uitwedstrijd.
Er wordt hard gewerkt om ook de website weer helemaal up-to-date te maken. De ‘nieuwe’ teams zullen zo snel mogelijk weer met een gloednieuwe foto op de site komen.