Het toekomstteam opende zaterdagavond de competitie van het seizoen 2016-2017. De Heerenveense toekomst kreeg het meteen al zwaar voor de kiezen, want er moesten in het eerste competitieweekeinde twee zware wedstrijden worden gespeeld: zaterdag in Dordrecht en zondagavond stond in Amsterdam al weer de tweede uitwedstrijd op het programma.
Ook dit seizoen spelen enkele jeugdspelers van Flyers ook voor het BeNe liga team en omdat dat team zaterdag in Amsterdam speelde moest coach Evert Jan van der Werf in Dordrecht enkele spelers missen.
Flyers hield in de eerste twee periodes echter goed stand tegen Dordrecht. In de eerste periode kwamen de Dordrechtenaren voor 120 toeschouwers door een doelpunt van Frank Meijer op voorsprong, maar verder kwamen ze niet tegen de Friezen. In de tweede periode kwamen ze helemaal niet tot scoren en leek een goed resultaat nog steeds mogelijk.
In de zesde minuut van de derde periode scoorde Fridrihsons het tweede Dordtse doelpunt, maar twee minuten later bracht Dennis Sikma de achterstand weer terug tot één doelpunt. Veenhuizen tilde de score naar 3-1, maar ook nu kwam Flyers snel terug door een doelpunt van Bjorn de Haan.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd was de koek echter op voor Flyers. Binnen vier minuten scoorde de thuisploeg nog drie maal en daarmee was de nederlaag voor Flyers een feit.
Zaterdagavond speelden Lars den Edel, Kenny Welles, Brend de Jong en Rick Neef met het eerste team van Flyers in en tegen Amsterdam, een avond later speelden ze met het toekomstteam van Flyers tegen de toekomst van Amsterdam.
Het werd een ongelijke strijd. Al na de eerste periode leidde Flyers comfortabel met 0-3 door doelpunten van Lars den Edel, Rick Neef en Patrick de Jong.
Vroeg in de tweede periode deed de thuisploeg nog iets terug, maar Rick Neef en Lars den Edel zorgden voor een 1-5 ruststand na de tweede periode.
Patrick de Jong, Lars den Edel (2x) en Rick Neef zorgden in de derde periode voor een 1-9 overwinning waardoor het toekomstteam van Flyers terug kan kijken op een redelijk geslaagd eerste competitieweekeinde.
Hoewel er nog geen ijs ligt in Thialf speelde het U12 team van Flyers zondagmiddag toch een thuiswedstrijd tegen Leeuwarden. Dat gebeurde echter in de thuishal van de Leeuwarders. De Leeuwarder jeugd was niet opgewassen tegen de Heerenveeners. Via de periode standen 6-1, 6-2 en 5-1 boekte Flyers een uitstekende 17-4 overwinning.
Ook het U14 team van Flyers speelde zondagmiddag in en tegen Leeuwarden. Voor hen was het echter een uitwedstrijd. De wedstrijd leek in de eerste periode uit te draaien op een gemakkelijke overwinning voor Leeuwarden. Na het eerste speldeel leidden ze met 6-3. In de tweede periode kwam Flyers echter goed terug en leidde na 40 minuten met 6-7. De derde periode kende echter een heel ander spelverloop. De Leeuwarder scoorden in de laatste 20 minuten maar liefst 10 maal, Flyers kon daar slechts twee treffers tegenover stellen waardoor Leeuwarden de wedstrijd met 16-9 won.