Het toekomstteam van Flyers boekte vrijdagavond pas na penalty-shots een overwinning en dat was een resultaat waar de Friezen prima mee konden leven.
Vanaf het begin van de wedstrijd waren beide teams gewaagd aan elkaar, maar het was Nijmegen die in de elfde minuut van de wedstrijd een voorsprong nam door een doelpunt van Yoni Cornelissen. Flyers ondernam wel pogingen om de score gelijk te trekken, maar de Nijmeegse defensie stond Heerenveens succes in de weg.
Ook in de tweede periode viel slechts één doelpunt en ook ditmaal was het in het voordeel van het thuisteam. In de zevende minuut was het opnieuw Yoni Cornelissen die scoorde, ditmaal op assist van Frank Janssen. Daarmee leken de Nijmegenaren een voorschot te nemen op de overwinning.
Flyers kwam sterk uit de kleedkamer in de derde periode en zette het Nijmeegse doel onder druk. Dat leidde al in de tweede minuut tot de Heerenveense aansluitingstreffer. Sybren Wynia passeerde van dichtbij doelman Naeff. Het doelpunt werd door Nijmegen heftig betwist omdat de Heerenveense aanvaller met zijn schaats net in de goalcrease stond toen hij scoorde, maar scheidsrechter Staercke keurde het doelpunt goed.
Flyers kreeg door het doelpunt meer vertrouwen in een goede afloop en zette de jacht naar de gelijkmaker in. Nijmegen verdedigde fel en wilde zich niet gewonnen geven. Pas 48 seconden voor tijd kreeg de Friezen toch loon naar werken. U17 speler Kian Dreessens die net als teamgenoten Ron Woortmeijer, Gijs van Rossum en Jeremy ten Brink was toegevoegd aan de selectie scoorde de gelijkmaker. Het was voor de Heerenveener het eerste doelpunt dat hij in de eerste divisie scoorde.
In de verlenging kregen twee Heerenveeners een straf, maar Nijmegen slaagde er niet in te profiteren van dat buitenkansje. In de laatste minuut van de verlenging kreeg Flyers nog de mogelijkheid te profiteren van een Nijmeegse straf, maar ook zij slaagden er niet in de overwinning binnen te halen waardoor penalty-shots de wedstrijd moesten beslissen.
Daarin toonde Flyers zich het sterkst. Het was Jeremy Posthumus die de winnende treffer binnen schoot waardoor Flyers twee punten mee terug naar huis kon nemen.

Grote vreugde bij Jeremy Postumus.

Grote vreugde bij Jeremy Postumus.

Zaterdag speelt Flyers om 17:00 uur thuis in Thialf tegen het team van hekkensluiter Den Bosch.

Flyers U17 nam het zaterdagavond in hun eerste wedstrijd van het seizoen in Amsterdam op tegen Amstel Tijgers. Ze begonnen goed aan de wedstrijd, in de zesde minuut scoorde Gijs van Rossum 0-1 op assist van Kian Dreessens en Nassim Amarat. Daarmee was de koek echter meteen op voor de Friezen. De Amsterdammers scoorden al in de eerste periode vier maal en waren ook in de rest van de wedstrijd te sterk voor Flyers. Via twee doelpunten in de tweede periode en nog eens drie in de derde periode boekte Tijgers een 9-1 overwinning en was daarmee duidelijk de meerdere van Flyers.

Zaterdagmiddag speelt Flyers thuis in Thialf. Om 14:15 uur is dan het team van Zoetermeer Panters de tegenstander.

Voor Friesland Bombers stond zondag de eerste wedstrijd in de derde divisie op het programma. In Zoetermeer moesten ze het opnemen tegen Zoetermeer Panters Storks. Op zich is het een vreemde combinatie natuurlijk: Panters en Storks (Ooievaars) in één team.
Tegen de Bombers hielp het in ieder geval niet. Via de periodestanden 1-2, 1-3 en 2-4 keerden ze met een afgetekende 4-9 overwinning terug naar Heerenveen.

Flyers U14 kon ook de tweede wedstrijd niet in winst omzetten. Twee weken geleden verloren ze in Leeuwarden en zondag was Den Haag in eigen stadion veel te sterk.
Tot de negende minuut bleef de score in evenwicht (Lennart Vosmer scoorde de gelijkmaker), maar daarna was de koek op voor Flyers dat na de eerste periode al met 5-1 achter stond. In de tweede periode scoorden de Hagenaars zeven doelpunten, terwijl opnieuw Lennart Vosmer daar een tegenover stelde voor Flyers. Ook de laatste periode ging dik verloren met 7-0 waardoor Den Haag dat na drie wedstrijden al 72 doelpunten heeft gescoord eenvoudig won met 19-2.

Flyers U12 reisde zondag naar Utrecht om het daar op te nemen tegen het team van Dragons Utrecht. Flyers dat de eerste competitiewedstrijd tegen Leeuwarden ruim had gewonnen (17-4) nam in de zesde minuut door een doelpunt van Damien Bergsma de leiding. In de tiende minuut scoorde Utrecht de gelijkmaker en vanaf dat moment ging het snel. Na de eerste periode leidde Dragons met 4-1.
In de tweede periode liep Dragons uit naar 6-1 voordat Gijs Vollman de tweede Friese treffer scoorde. Het thuisteam stelde nog in de tweede periode daar 2 doelpunten tegenover. Ook de derde periode was Utrecht de baas. De eindstand werd 12-2 voor Dragons.

Foto’s: © ijshockeyfoto.nl Paul Nicolaassen