Thialf is zaterdagmiddag het toneel van een echte derby. In de eerste divisie neemt het toekomstteam van UNIS Flyers het op tegen het team van Leeuwarden Capitols dat dit seizoen voor het eerst in jaren weer op het een na hoogste niveau in Nederland actief is.
Het Leeuwardense team staat onder leiding van Ivan Kocanda die ook bij Heerenveen actief is als jeugdtrainer. In het team van de Liwadders spelen nogal wat spelers die een (recent) verleden actief waren in Heerenveen: doelvrouw Nadia Zijlstra, verdedigers Tobias Meijer, Arjen Dijkstra, Jente Sijtseme en Randy Hoekstra en de aanvallers Steve Lenis, Sietse van den Brink, Emiel Rispens en Dave van Seijen.
Op de ranglijst ontlopen de teams elkaar weinig. Flyers staat op de derde plaats met 8 punten uit 4 wedstrijden, de Leeuwarders staan vijfde met 6 uit 3 wedstrijden.
Ongetwijfeld wordt het zaterdag een spectaculaire wedstrijd om de hegemonie in Fryslân. De wedstrijd begint om 17:00 uur en is gratis toegankelijk. Kom dus allemaal de Flyers aanmoedigen!
Voor de wedstrijd speelt Flyers U14 tegen het team van Tilburg. Er zit weinig verschil tussen de teams afgaande op de ranglijst. Beide haalden ze twee wedstrijdpunten uit 3 wedstrijden. UNIS Flyers boekte vorige week een bijzonder ruime overwinning (17-0) op het team van Utrecht en van dat team verloor Tilburg een week eerder.
De wedstrijd begint om14:45 uur.
Zaterdag speelt het team van Slapsticks Flyers hun eerste wedstrijd in de vijfde divisie. Om 18:15 uur is in Enschede het team van Enschede Lions de tegenstander. In de tweede divisie reist Frisian Flashguns dat vorige week de competitie de competitie opende met een overwinning naar Nijmegen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke Saints. Die wedstrijd begint om kwart voor negen.
Zondag om 12:30 is de Heerenveense ijshockeyhal het toneel van een Mini / Welpen toernooi. De U8 en U10 spelers van Flyers nemen het in toernooivorm op tegen de teams van Leeuwarden en Groningen.
Daarna maken de dames van UNIS Flyers hun debuut in de vrouwendivisie. Voor het eerst neemt een Heerenveens vrouwenteam deel aan de competitie en uiteraard verwachten de dames veel publiek op de tribune. Om 14:45 uur begint de wedstrijd tegen Enschede Lions Ladies 1.
In het avondprogramma neemt UNIS Flyers 4 het om 17:30 uur op tegen het team van Blue Mountain Cougars IJshockey Hoorn. Beide teams speelden al een wedstrijd die ze beide verloren en staan gelijk op de ranglijst. Flyers zal ongetwijfeld de punten thuis willen houden om daarmee een sprong op de ranglijst te maken.
Om 20:00 uur speelt het team van Frisian Bombers hun eerste thuiswedstrijd. Vorige week speelden ze uit tegen het team van Zoetermeer Panters Storks en pakten in de wedstrijd een fraaie 4-9 overwinning. Zondag zullen ze tegen het team van HIJS Hokij Den Haag Ongetemd 3 ongetwijfeld ook de punten thuis willen houden en de Hagenaars getemd naar huis sturen.
Ook zondag moeten enkele teams proberen in uitwedstrijden resultaat te halen. Om 12:15 uur speelt het team van UNIS Flyers U12 uit in Den Haag. De ijshal in Leiden is een half uur later het toneel van de strijd tussen Leiden Lions U14 en Flyers U14, terwijl UNIS Flyers U17 om 16:45 aantreedt in Den Haag tegen het team van HIJS Hokij Den Haag.