Komend weekeinde is er weer volop ijshockey te zien in Thialf. Zaterdagmiddag bijt Flyers U17 de spits af in de derby tegen Leeuwarden. De Heerenveeners zijn op jacht naar een plaats bij de eerste vier van de bekercompetitie, iets dat alleen nog door de Leeuwarders kan worden verhinderd.
In de bekercompetities speelden de teams een halve competitie en de eerste vier van de ranglijst gaan door naar de competitie in de eerste divisie U17 waarin gestreden wordt om de landstitel.
Als Leeuwarden zaterdag in Heerenveen weet te winnen eindigen ze naast de Heerenveeners met zes punten en het onderlinge resultaat geeft ze in dat geval het voordeel op Flyers. Flyers zou in dat geval zelfs buiten de eerste vier kunnen eindigen als Zoetermeer weet te winnen tegen koploper Den Haag. Spanning genoeg dus bij de eerste wedstrijd van het weekeinde.

Daarna is het de beurt aan de zwaargewichten uit de tweede divisie. Landskampioen Ugly Faces speelt in de tweede divisie tegen lijstaanvoerder Frisian Flashguns Heerenveen. Ugly Faces werd vorig seizoen landskampioen in de tweede divisie en Flashguns zou de plaatsgenoot graag eens de titel afsnoepen.
De wedstrijd tussen de Heerenveense concurrenten begint om 16:30 uur en wordt om 20:30 uur gevolgd door de BeNe-league wedstrijd tussen UNIS Flyers en Bulldogs Liège.

Het team van Flyers U12 gaat zaterdagmiddag op bezoek in Amsterdam. Net als U17 zijn ook zij op jacht naar een plaats bij de eerste vier die deelname garandeert aan deelname in de eerste divisie U12.
Winst voor Flyers in de hoofdstad betekent een derde plaats voor de Friezen. Als ze verliezen blijven ze vierde op de ranglijst omdat Zoetermeer dat op de vijfde plaats staat hen niet meer kan achterhalen.

Zondagmiddag om 12:30 opent het damesteam van UNIS Flyers de dag met een wedstrijd tegen Tilburg Trappers Ladies. De Heerenveensters die dit seizoen voor het eerst uitkomen in de vrouwencompetitie leden in de eerste twee wedstrijden ruime nederlagen. Tilburg speelde pas één wedstrijd die ook werd verloren.
Zal UNIS Flyers in deze wedstrijd de laatste plaats kunnen verlaten?

Voor Flyers U14 geldt hetzelfde als voor hun leeftijdsgenoten van U17 en U12. Ook zij willen zich graag plaatsen voor de eerste divisie U14.
Zondag om 14:45 uur spelen ze thuis tegen Amsterdam en winst in die wedstrijd levert ze een tweede plaats op. Verlies betekent hooguit dat ze zakken naar de vierde plaats.

UNIS Flyers 4 speelde tot nu toe twee wedstrijden in de vierde divisie waarvan er een werd gewonnen en een verloren.
Zondagmiddag om half vijf spelen ze tegen koploper GIJS Groningen 4 en ongetwijfeld wordt dat een wedstrijd die tekenend is voor de wedstrijden tussen Heerenveense en Groningsteams, vol van spanning en spektakel tot het einde.

Voor Frisian Bombers dat uitkomt in de derde divisie is het seizoen nog niet echt goed begonnen. Van de drie gespeelde wedstrijden werden er twee verloren en op dit moment staan de Friezen samen met Leiden op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.
Zondagavond om 20:00 uur komen de Leidenaren in Thialf op bezoek en winst in die wedstrijd is voor Bombers noodzakelijk om de bovenste plaatsen in het vizier te houden.

Het toekomstteam van UNIS Flyers staat op dit moment op de achtste plaats van de ranglijst. Zondagavond om 19:00 spelen ze in Tilburg tegen het team van Trappers 3 dat met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden op de tweede plaats staat. Een goed resultaat voor Flyers zou niet alleen heel knap zijn, maar ook erg noodzakelijk om toch nog zicht te houden op de top van de ranglijst.