Zondag 13 december 12:30 (game 3) mochten de dames het thuis opnemen tegen de Tilburg Trappers Ladies. Voordat de wedstrijd mocht beginnen was het eerst tijd voor de officiële teamfoto van de dames.

Wat konden wij verwachten van de Trappers? Uit het verleden weten wij dat ze alles geven en maar ze hadden hun eerste wedstrijd verloren van de Ice Angels dus dat gaf iets van kracht aan onze dames. Face-off 12:30….de trappers wonnen de puck en kwamen al snel in ons vak maar er werd door onze eerste lijn knap verdedigd en uitverdedigd. De Flyers kwamen op gang en zetten de Tilburgse Ladies onder druk in hun eigen vak. Het publiek zag dat dit een leuke en gewaagde wedstrijd ging worden. Helaas ging het in de 4e minuut toch mis 0-1 voor de Trappers.

dsc_0045
Toch lieten onze meiden zich niet kisten en lieten echt mooi spel zien alleen wilde die rot puck maar niet achter de goalie verdwijnen. De Ladies maakten in de 4 minuten later de 0-2 en een kleine 6 minuten later maakten ze 0-3 in een powerplay want Thessa moest ingrijpen omdat 2 Trappers bijna alleen op onze Mandy afkwamen en kreeg daarvoor een interference straf. Waarschijnlijk motiveerde dit onze dames want nog geen minuut later werd de 1-3 gemaakt door onze Captain Mariska met assists van Danique en Kim! En dit was ook het einde van de periode.
De tweede periode begon was al net zo spannend als de eerste en wij zaten als publiek dan op het puntje van onze stoelen. In de eerste 5 minuten werd de stand nog vergroot naar 1-5 maar de dames lieten zich niet kisten. Met 15:48 op de klok in de tweede periode kwam er een dame te dicht bij onze goalie en Mandy heeft dat even laten weten,helaas leverde dat wel een straf op voor hooking maar de daarna volgende powerplay werd er niet gescoord dus een penalty kill is ook geen probleem voor de dames.
Derde periode…..de face-off werd gewonnen door de flyers er werd even opgebouwd en na 43 seconden knalde Esther de 2-5 binnen. Wat een aktie en we zagen dat dit onze dames goed deed,kleine domper was dat 30 seconden later de 2-6 werd gemaakt. Kim die kreeg daarna de puck prachtig mee en maakte (volgens ons) een prachtig doelpunt maar de puck vloog er weer uit en de ref had het niet gezien.

De eindstand is uiteindelijk 2-8 geworden maar wat zijn wij trots op onze dames.
Ze hebben nog steeds niet samen getraind, er spelen 8 meiden mee die jonger dan 12 jaar zijn en onze goalie….tsja wat moeten we daarvan zeggen….Mandy is noodgedwongen op doel gaan staan omdat Fabienne zo nodig in Canada moest gaan spelen 😉 . Nee hoor Mandy wij zijn super trots op jou dat je er gewoon staat!

Faber speler van de wedstrijd : #10 Esther de Jong