Alle U-juniorenteams van Flyers hebben zich in de bekercompetitie geplaatst bij de eerste vier van de bekercompetitie en dus komen ze allemaal uit in de eerste divisie van hun categorie. Vorige week startte die competitie en helaas begonnen alle teams met een nederlaag.

Flyers U14 begon met een thuiswedstrijd tegen het team van Tilburg Trappers. De Brabanders hadden in hun poule alle wedstrijden ruim gewonnen en dus stond Flyers een moeilijke wedstrijd te wachten.
Ze namen nog wel een voorsprong, al na drie minuten was het Lennart Vosmer die Tom Speel in staat stelde te scoren. Een voorsprong die de Flyers tien minuten lang mocht koesteren, maar daarna nam Tilburg de regie over. In de laatste tien minuten van de eerste periode bogen ze de stand om naar 1-3.
In de tweede periode bewees Tilburg de betere ploeg te zijn. Ze namen door maar liefst zes treffers een 1-9 voorsprong.
Ook in de laatste periode scoorden ze nog vier treffers waardoor de eindstand 1-13 werd in hun voordeel. De wedstrijd eindigde met een opstootje waarbij twee spelers van Flyers en een van Tilburg een game misconduct aan hun broek kregen.
Dit weekeinde spelen ze weer thuis en mogen dan tegen Smoke Eaters Geleen proberen de punten thuis te houden. De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14:15 uur.

In de eerste wedstrijd in de eerste divisie kreeg Flyers U17 bezoek van het team van Amsterdam. De Amsterdammers eindigden in de bekercompetitie op de tweede plaats met slechts twee punten voorsprong op Flyers dat derde werd. Dat was reden om een spannende wedstrijd te verwachten hoewel Flyers in die bekercompetitie fors hadden verloren van de hoofdstedelingen.
De wedstrijd werd gedomineerd door straffen. De Flyers vochten tegen zichzelf en de tegenstander maakte goed gebruik hiervan. Ze namen al in de eerste periode een 0-3 voorsprong en Flyers was niet in staat om het tij te keren. Ze kregen te veel straffen en via de periode standen 0-2 en 0-3 leden ze een kansloos verlies.
Ook zij krijgen morgen de kans het verlies in de eerste wedstrijd weg te poetsen. Dat moet dan wel gebeuren in een uitwedstrijd in Geleen tegen Smoke Eaters. De wedstrijd begint om 17:30 uur.

UNIS Flyers won drie wedstrijden in de bekercompetitie en eindigde daarmee op de vierde plaats waardoor ze dit seizoen uitkomen in de eerste divisie.
Zaterdag reisden ze naar Dordrecht om het daarop te nemen tegen Lions dat in de andere poule als winnaar was geëindigd door alle wedstrijden te winnen.
Flyers keek al na de eerste periode aan tegen een 5-0 achterstand. Lions breidde die voorsprong in tweede periode uit naar 7-0 voordat Flyers door Gijs Vollman iets terug kon doen. Daarbij bleef het voor Flyers. In de derde periode scoorde Dordrecht nog vier maal zodat de eindstand 11-1 werd.
Dit weekeinde komen zij niet in actie.

dsc_0476Het toekomstteam van Flyers boekte vorige week een nuttige overwinning op Eindhoven, een team dat met een wedstrijd minder drie punten voorsprong had.
Daarom was het voor Flyers van groot belang de wedstrijd te winnen en daarmee toch wat in de buurt te blijven van de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs.
Het werd in Thialf een mooie wedstrijd waarin de tegenstand alleen in de eerste periode aanwezig was. Toen eenmaal het eerste doelpunt was gevallen namen de Flyers de grip over. De strijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Eindhoven gespeeld en de stand had eigenlijk hoger moeten zijn, maar de keeper stond toch nog vaak op de goede plek.
Als je het over man of the match wil hebben dan vond ik Hilde in dit geval vrouw van the match.
Ze speelde een paar keer diverse heren helemaal weg prachtig om te zien. Een keer zo goed dat het publiek gewoon ging applaudisseren, het was genieten omdat te zien. Ook nog een doelpunt van Hilde maakte het plaatje wel compleet.
Jeremy Posthums en Max Raedts van Eindhoven gingen nog even een potje rugby spelen en beide mochten met een game van het ijs.
Dit weekeinde staan er twee wedstrijden voor Flyers op het programma. Zaterdagmiddag om 17:00 uur spelen ze thuis tegen Tilburg Trappers promotieteam. Dat team staat met 1 punt voorsprong een plaats op de ranglijst hoger dan Flyers. Ze hebben daarvoor echter wel een wedstrijd meer gespeeld en dus kan Flyers met een overwinning weer stijgen op de ranglijst. De wedstrijd in Thialf begint om 17:00 uur.
Zondagmiddag reist Flyers naar Den Haag om het daar op te nemen tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Frisian Bombers Heerenveen kwam vorig weekeinde niet in actie en speelt morgen om 21:30 uur in Den Haag tegen hekkensluiter HIJS Hokij The Old Flames.

UNIS Flyers Dames speelde tot dusver drie wedstrijden en gaat zondag de grens over naar Duitsland. In Nordhorn spelen ze om 11:00 uur tegen het team van Luttikhuis Enschede Lions Ladies 1.

In de tweede divisie poule B staat dit weekeinde maar een wedstrijd op het programma. Frisian Flashguns mag in Thialf proberen de eerste plaats van Ugly Faces weer over te nemen. Dat zal dan moeten gebeuren in een wedstrijd tegen Saints Nijmegen die om 17:30 uur begint.

UNIS Flyers 4 speelt zondagavond in Leiden tegen de Polar Bears. Net als de Flyers hebben de Leidenaren vier punten verzameld, maar ze hadden daarvoor een wedstrijd meer nodig dan Flyers.
De wedstrijd begint zondagavond om 18:45 uur.

Slapsticks behaalde zondagavond de derde zege op rij. Tegen het team van de Slapping Studs uit Enschede kwamen ze enigszins moeizaam op gang, maar werd de 1e periode afgesloten met een 3-0 voorsprong. In de 2e periode kwamen de Slapsticks beter in hun spel. Ondanks het harde werken kwamen de studenten er niet meer aan te pas. Er werd namelijk maar liefst 10 keer door de Heerenveeners gescoord. Daarmee was de wedstrijd uiteraard gespeeld. In de derde periode wist de tegenstander tijdens een “man meer” situatie nog een eretreffer te scoren en vonden de slapsticks nog 3x het net. De Slapsticks delen nu samen met de Shinny Snipers de eerste plaats in poule B van de 5e divisie. Dit weekeinde staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Men neemt het dan op tegen het team uit Hoorn. Dit team verloor eerder van de Slapping Studs. Het belooft daarom opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

De teams van Flyers U8 en U10 gaan zondag naar Leeuwarden en ontmoeten daar hun leeftijdsgenoten van Leeuwarden en Groningen. De wedstrijden beginnen om 10:00 uur.