In Thialf is ook het schoolschaatsen weer begonnen. Basisschoolleerlingen uit de groepen 5,6, 7 en 8 uit Heerenveen en omgeving kunnen voor een klein bedrag deelnemen aan deze lessen waarin ze kennismaken met alle facetten van het schaatsen. Omdat de meeste kinderen tegenwoordig kunnen schaatsen en eigen schaatsen heeft ligt de nadruk meer dan ooit op sportstimulering en beleving. In dat kader wordt er ook een les gegeven waarin beginselen van ijshockey aan de orde komen.
Onder leiding van Flyers trainers Mike Nason en Dennis Schreur en de Bene liga spelers Aldo van Aalderen en Pippo Limnell was de eerste ijshockeyles van dit seizoen een succes. Een hele week lang maakten een paar honderd kinderen uit Heerenveen en Wolvega e.o. kennis met de snelste teamsport van de wereld.
De kinderen konden tijdens de lessen gebruik maken van ijshockey uitrustingen die ter beschikking werden gesteld door de Stichting Jeugd IJshockey Heerenveen. In week 4 van 2017 zal opnieuw de ijshockeysport aan de orde komen in Thialf en als de voortekenen niet bedriegen zal ook daar weer volop aan worden deelgenomen door veel enthousiaste basisschoolleerlingen.