Alle aandacht ging het afgelopen weekeinde uit naar het team van Flyers U17 dat in Den Haag de hoge positie op de ranglijst moest verdedigen.
Een enthousiaste ijshockeymoeder die ook de foto maakte, doet van die wedstrijd verslag.
Het team was er klaar voor om in en den Haag te winnen dit jaar, Den Haag zat ons al een paar jaar dwars in de winst dus het werd weer hoog tijd.
De wedstrijd begon met na 33 seconden een tegen doelpunt dat was niet de bedoeling…. op de tribune was dat even slikken….. . U17 liet zich niet van de wijs brengen maar kon nog niet echt doorpakken. Halverwege de eerste periode werd het zelfs 2-0 tegen.
Uiteindelijk sloten ze deze periode af met een doelpunt van Ron Woortmeijer (assist Kian en Pim). De tussenstand was 2-1.
In de tweede periode was het binnen 50 seconden 2-2 door een treffer van Patrick de Jong (assist Pim en Ron) Volgens mij maakte Pim dit doelpunt. Er werd hard gewerkt in deze periode en de samenwerking begon zijn vruchten af te werpen. De 2-3 werd door Gijs van Rossum gemaakt en zo waren de Dame en heren van U17 op weg naar het doorbreken van jaren verlies tegen Den Haag. De 2-4 staat op naam van Kian Dreesens (assist Tom en Pim) maar was een doelpunt van Patrick volgens mij. Toen ook nog het vijfde doelpunt viel van Gertjan Nol (assist Pim en Esther) was de blijdschap op de tribune erg groot. Wat zaten we te genieten als ouders om allerlei verschillende redenen! Den Haag kwam weer terug en maakte het 3-5. Einde periode twee. Goed gespeeld.
De derde periode begon en we zaten er klaar voor na 45 seconden kwam Den Haag weer om de hoek en maakte het 4-5. Pfff nou zaten we weer met geknepen billen te kijken. Toen werd de 4-6 gemaakt door Tom van Houten (assist Gijs), de opluchting was voelbaar op de tribune.
Daar volgde de 5-6 van Den Haag weer achteraan, maar gelukkig hield U 17 de spirit erin en speelden samen en bereikten hun doel.
De eindstand werd 5-7 en gemaakt door Kian Dreesens (assist Pim) . Het was een enerverende wedstrijd die ondanks de enorme hoeveelheid straffen het spel van U17 niet heeft kunnen beïnvloeden, Ze hadden ,zich voorgenomen te winnen en dat hebben ze gedaan. Top gedaan Dame en heren gefeliciteerd met deze mooie en terechte overwinning.
De wedstrijd van U17 werd voorafgegaan door het treffen tussen de U14 teams van Den Haag en Heerenveen. In die wedstrijd bleken de U14 spelers van Den Haag veel te sterk voor hun leeftijdsgenoten van Heerenveen. Via de periodestanden 9-0, 9-0 en 12-1 zegevierde Den Haag met wel een erg ruime 30-1 eindstand. Het enige doelpunt voor Flyers werd gescoord door Lennart Vosmer met een assist van Jorrit Koperdraad. Hopelijk kan er geleerd worden van een dergelijke wedstrijd.
Flyers U12 hoefde niet op reis. Zij speelden in eigen stadion tegen het team van Amstel Tijgers Zwart. In de eerste periode namen de hoofdstedelingen een voorsprong, na de 1-0 van Amsterdam maakte Fabian Sijbranda nog wel de gelijkmaker, maar daarna liepen de Amsterdammers uit naar 1-3.
In de tweede periode herpakte Flyers zich en door twee doelpunten van opnieuw Fabian Sijbranda (assists van Liam Bos en Nick van den Bos) eindige de tweede periode met een 3-3 tussenstand.
Nadat Amsterdam al vroeg in de derde periode op 3-4 was gekomen scoorde Danique Koghee zes minuten voor tijd de gelijkmaker met hulp van Lasse Reinders en Nick van den Bos. Flyers leek daarmee tegen de nummer 2 van de ranglijst het eerste punt in de eerste divisie te zullen halen, maar jammer genoeg was het Amsterdam die met nog 26 seconden te spelen toch de overwinning pakte.
In de tweede divisie bleef het team van Ugly Faces ongeslagen. In Leeuwarden werd een eenvoudige overwinning tegen Warriors gehaald. Via de periodestanden 0-2, 1-7 en 3-5 eindigde de wedstrijd in 4-14 waardoor Ugly Faces de eerste plaats tot op één punt is genaderd. Ze hebben echter wel drie wedstrijden minder gespeeld dan het team van Flashguns dat nu koploper is.
In Enschede boekte koploper Slapsticks Flyers een grote overwinning tegen Luttikhuis Lions. De doelpuntenmachine kwam echter langzaam op gang. Na een kwartier was Lions dat de score opende, maar daarna nam Flyers het heft in handen. Nog voor het einde van de eerste periode scoorden de Heerenveeners drie doelpunten. De tweede periode eindigde in 0-5 en in de derde periode gooide Flyers er nog een schepje bovenop. Door de laatste periode met 0-8 te winnen werd een 1-16 overwinning geboekt.

Foto: © Annelies van der Lans