UNIS Flyers U17 beleefde een succesvol weekeinde. In een wedstrijd werden maar liefst 4 punten verdiend. Omdat de uitwedstrijd tegen het Nationale Vrouwen Team niet kon worden vastgesteld, werd de uitslag van de thuiswedstrijd namelijk dubbel geteld.
De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd daarom erg belangrijk voor de stand en daarmee voor het thuisvoordeel in de play-offs om het kampioen-schap.
Een wedstrijd tegen het damesteam betekent voor de teams in de competitie toch een andere spelwijze dan normaal. In de wedstrijden tegen het vrouwenteam is bodychecken namelijk niet toegestaan. Minimaal bodycontact dat voortkomt uit het spelen van de puck is wel toegestaan en ook mag minimaal contact met de boarding worden gemaakt. Tegen een tegenstander aanleunen is wel toegestaan. Misschien wel door al die andere regels begon Flyers niet sterk aan de wedstrijd wat in de achtste minuut een achterstand opleverde toen Nicky Tjin a Ton doelman de Boer wist te passeren. Flyers herpakte zich en al vier minuten later viel de gelijkmaker door Ernesto Klem die scoorde met assistentie van Patrick de Jong. Het vrouwenteam wist echter niet van wijken en zocht opnieuw de aanval. In een duel om de puck leunden Isabelle Schollaardt en Flyers verdediger Jeremy ten Brink stevig tegen elkaar. De aanvalster probeerde ten Brink weg te duwen en die reageerde daarop met een  duw waardoor Schollaardt ten val kwam  tegen de boarding viel. Scheidsrechter van der Meulen kon weinig anders dan vijf minuten voor boarding te geven en dat betekende automatisch dat ten Brink met een game het ijs moest verlaten. Schollaardt kwam er nog veel minder vanaf. Ambulance personeel was ruim een kwartier bezig voor ze kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze aan een kuitbeenbreuk werd geopereerd. We wensen haar een goed en voorspoedig herstel!
De eerste periode eindigde in een 1-1 gelijke stand, maar in de tweede periode stelde Flyers orde op zaken.
In de eerste tien minuten scoorde Ernesto Klem maar liefst drie maal. Vijf minuten voor het einde van het tweede speldeel zorgde Gijs van Rossum met hulp van Lars Oord nog voor 5-1. Maree Dijkema scoorde namens het vrouwenteam nog een tegendoelpunt.
Vroeg in de derde periode scoorde Pim van der Meulen met een assist van Klem en Tim van Houten 6-2. Hilde Huisman, verdedigster van Unis Flyers toekomstteam was betrokken bij het derde doelpunt voor het vrouwenteam. Zij leverde de assist waardoor Jessie Tegelaar kon scoren. Het laatste woord was aan de Flyers: Bram van der Kolk scoorde met assistentie van Pim van der Meulen en Gijs van Rossum het zevende doelpunt voor de Heerenveeners.
UNIS Flyers staat nu op de tweede plaats van de ranglijst. Morgen om half twee spelen ze thuis tegen het team van Den Haag dat op de derde plaats staat met evenveel punten als Flyers. Winst of een gelijkspel levert voor Flyers de tweede plaats op en betekent ook thuisvoordeel in de halve finale wedstrijd die dan ook zal worden gespeeld tegen Den Haag.

In de schaduw van het Final Four weekeinde moest het toekomstteam van Flyers nog een wedstrijd spelen tegen Den Haag. De wedstrijd was verplaatst van zaterdagmiddag naar zondagavond om 20:00 uur. Door alle festiviteiten op het ijs na de winst van UNIS Flyers tegen Den Haag duurde het echter tot 21:00 uur voordat beide teams het ijs op konden.
Flyers dat sterk leunde op U17 spelers kon het niet bolwerken tegen de Hagenaars die op de tweede plaats van de ranglijst staan.
In de vijfde minuut van de wedstrijd kwam Den Haag op voorsprong, maar Sybren Wynia zorgde zes minuten later voor een gelijke stand met assistentie van Bjorn de Haan en Pim van der Meulen. In de laatste vijf minuten van de eerste periode scoorde Den Haag echter nog twee maal.
Daniel Sie zorgde vroeg in de tweede periode voor de aansluitingstreffer, maar drie goals van Den Haag in het tweede speldeel zorgden voor een onoverbrugbare 2-6 achterstand.
Den Haag scoorde in de laatste periode nog drie maal waardoor een 2-9 eind¬stand op het scorebord kwam.
Volgende week vrijdag gaat Flyers op bezoek in Zoetermeer, de uitwedstrijd van morgen in Geleen is uitgesteld. Een dag later staat de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. In Thialf speelt Flyers dan tegen Tilburg Trappers promotieteam. Die wedstrijd begint om 16:30 uur.

UNIS Flyers U14 won afgelopen weekeinde voor de derde maal op rij. Twee weken geleden werd in Thialf al met 3-2 ge-wonnen van Amstel Tijgers. In de eerste periode van die wedstrijd kwam Amsterdam nog wel op voorsprong, maar Bjorn Geerts zorgde met assistentie van Lennart Vosmer en Tom Speel voor een 1-1 stand.
In de tweede periode scoorde Geerts opnieuw, ditmaal met assistentie van Vosmer en Thom Volbeda. Nadat Amsterdam langszij was gekomen scoorde Geerts de hattrick, opnieuw geassisteerd door Vosmer en Volbeda.
Vorig week reisden ze naar Geleen. Tegen Smoke Eaters was eerder dit seizoen thuis ruim verloren en dus moest er iets worden rechtgezet.
Na de eerste periode keken ze tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de tweede periode werd het spel compleet op zijn kop gezet. Tom Speel en Lennart Vosmer zorgden voor een 1-4 stand voordat Geleen weer iets terug kon doen.
In de slotperiode kwam Geleen nog te-rug tot 3-4, maar Dave van den Bosch zorgde met hulp van Damien Bergsma voor de verlossende 3-5. Vlak voor tijd scoorde Lennart Vosmer nog zijn vierde doelpunt. De assist kwam op naam van Bjorn Geerts.

In de tweede divisie poule B hebben de Heerenveense teams zich geplaatst voor de play-offs. Ugly Faces heeft met nog twee wedstrijden te spelen de eerste plaats al opgeëist. Twee weken geleden wonnen de Heerenveeners met overmacht in Nijmegen, een avond later werd in eigen stadion korte metten gemaakt met Leeuwarden. Flasguns won met moeite van Enschede, maar wist vorige week in Nijmegen ruim te winnen.
Ugly Faces speelt dit weekeinde de laatste twee wedstrijden in de competitie. Morgen reizen ze naar Nijmegen, zondagavond om 20:00 uur is in Thialf het team van Enschede de tegenstander.