Wedstrijd verslag 26-2-2017 U8 in leeuwarden

Vanmorgen verzamelden de spelers van de U8 zich voor een mini toernooi in de elfstedenhal in Leeuwarden. De jongens hadden en zin in en begonnen scherp aan de wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg Leeuwarden Capitals. Fanatiek werd er gestreden om de puck en probeerde de flyers een doelpunt te maken. Dit lukte uiteindelijk 3 keer en de eindstand na 15 minuten spelen was dan ook 0-3 voor de flyers.

De tweede wedstrijd werd er gelijk achteraan gespeeld tegen Gijs Groningen. Ook deze eindigde in 3-0 voor de flyers. Gelukkig was het hierna even pauze en kon er even gerust worden de flyers hadden hard gewerkt.

Na een kleine pauze van 15 minuten stonden de flyers al weer klaar om nogmaals aan te treden tegen de Leeuwarden Capitals. En waar het de eerste wedstrijd nog een vrij gemakkelijke 0-3 werd voor de flyers hadden ze nu toch duidelijk meer moeite met het maken van een doelpunt. Na ruim 7 minuten was daar dan toch eindelijk het eerste doelpunt voor de flyers. Maar Leeuwarden bleef ook hun best doen en schoten na 4 minuten de 1-1 binnen. De flyers lieten het hoofd niet zakken en ook de Capitals bleven doorgaan waardoor er een leuke wedstrijd ontstond met kansen over en weer. Op het moment dat iedereen dacht het blijft een gelijk spel besloten de flyers nog 1 maal met zijn alleen naar voren te gaan en met nog 15 sec op de klok werd in de korte hoek de binnenkant van het doel getroffen. Terwijl de flyers juichten ging de zoemer van de klok en was de wedstrijd afgelopen uitslag 1-2 winst voor de flyers.

Lang kon er niet gejuicht worden want de volgende wedstrijd tegen Gijs Groningen stond al te wachten. De tactiek van de Groningen keeper was al snel duidelijk voor de goal gaan liggen en de puck tegen houden. Dit lukte heel goed. De flyers waren constant vol in de aanval en vuurden het ene schot na het andere schot naar de Groninger goalie. Lang bleef het 0-0 Tot dat de flyers door hadden dat je ook hoog kon schieten. Hierna werd het al snel 4-0 en was de vierde overwinning van de zondag een feit.

Moe maar voldaan vertrokken de spelers van U8 naar de kleedkamer voor een warme douche.