Wedstrijd verslag 5 maart 2017  U8

Vandaag dan weer eens een thuiswedstrijd voor de flyers van de U8 /U10. In het eigen vertrouwde thialf gingen de flyers de strijd aan tegen Leeuwarden Capitals en Gijs Groningen. Door een aantal afzeggingen bleef er een klein groepje U8 spelers over die gingen proberen de tegenstander te verslaan.

Met meer dan 75 supporters op de tribune uit Heerenveen, Groningen en Leeuwarden werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen de Flyers en Leeuwarden Capitals. En zoals al eigenlijk het hele seizoen was dit een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Ondanks de vele schoten op het doel van Leeuwarden lukte het toch net niet om een doelpunt te maken. Iets wat bij Leeuwarder ijshockers wel lukte en de eindstand was dan ook 0-2 voor Leeuwarden Capitals na 15 minuten.
De tweede wedstrijd stond Gijs Groningen klaar, en Gijs wilde revanche voor de verloren wedstrijden van een week geleden. Maar de flyers wilden dit koste wat het kost voorkomen. De 1-0 werd gescoord door Nick en even later lag ook goal nummer 2 door Alec in het netje bij Gijs. De eind stand was na 15 minuten dan ook 2-0 voor de flyers.


Nogmaals konden de flyers proberen om de Leeuwarden Capitals te verslaan. En ondanks het verlies van de eerste wedstrijd lieten de flyers zich niet van de wijs brengen. Door goed samen te spelen, over te spelen en mekaar te helpen lukte het om doelpunten te maken. Alwin stond zijn mannetje in het doel en wist met een paar mooie reddingen veel doelpunten voor de tegenstander te voorkomen. Na de laatste zoemer was de eindstand dan ook 3-1 voor de flyers. Sportieve revanche na de eerste wedstrijd.
De laatste wedstrijd werd iedereen toch wel een beetje moe. Weinig wissels betekend veel spelen en weinig rusten. Maar ondanks dat lukte het zowel Nick als Joost een doelpunt te maken. Micha was dicht bij een doelpunt en trof de paal. Sander en Bjorn hielpen mee waar ze konden zowel verdedigend als aanvallend. Al met al een prachtige teamprestatie wat de U8 deze zondag middag heeft laten zien.