Zondag 5 maart was er eindelijk weer een thuiswedstrijd. In Thialf moest er gestreden worden tegen de dames uit Groningen.
De Racoons wonnen hun thuiswedstrijd in het begin van het seizoen met 15-3 op hun sloffen en ze staan de hele competitie al op de eerste plaats dus we wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Na de wedstrijd van vorige week tegen Tilburg waren wij het er wel over eens dat ze niet met zo’n groot verschil zouden mogen verliezen.
Voordat de wedstrijd begon kregen wij te horen dat Jessica weer terug op doel stond en dat het team aangevuld werd met Hilde Huisman. Op de tribune kwam een sprankje hoop op misschien wel een winst. Aangezien de Groningse dames een aantal top speelsters hebben die vol gas overal doorheen schaatsen waren wij blij met deze aanvulling.
De wedstrijd werd gestart met een iets andere opstelling dan de vorige wedstrijden wat eigenlijk wel goed was aangezien een wasbeer op full speed op Jessica afkwam maar werd lekker gedwarsboomd door Hilde. Het spel ging over en weer maar de puck ging bij beide teams maar niet over de goallijn.
In de 8e minuut werd de puck uitverdedigd door de Racoons bij de spelersbanken terwijl er net een wissel plaatsvond en dat is normaal geen probleem alleen moest de puck tegen de schaats van Luna aankomen en dat leverde een Too Many Woman straf op. Mirthe ging deze dan ook maar braaf uitzitten aangezien ze net een seconde op het ijs stond.
3 minuten voor het einde van de eerste periode viel dan toch de 0-1 helaas voor de tegenpartij. Je zag dat de dames baalden maar lieten zich er niet door beïnvloeden en speelden vrolijk verder.
De 2e periode was al net zo spannend als de eerste. Er werd door onze jongedames en oudedames 😉 mooi overgespeeld en allemaal gunde ze hun teamgenoot de puck.
Na een opzet van Hilde die alla Pavel Datsyuk (ex Detroit Red Wings en nu weer spelend voor SKA St Petersburg) langs 4 speelsters van de Racoons gleed en menig kerel met de bek vol met tanden liet staan van verbazig werden de geluiden steeds luider vanaf de spelersbank en de tribunes. Helaas stond er een wasbeer op haar plaats waardoor deze prachtige actie niet resulteerde in een doelpunt. Einde van de 2e periode bleef de teller op 0-1 staan.
In de dweilpauze waren wij het er als publiek over eens : dit zou wel eens goed kunnen aflopen voor onze dames.

In de derde periode vergroten de Groningse dames in de 2e minuut de stand met 0-2 maar dit werd gelijk binnen 30 seconden afgestraft door onze Kim! Met assists van Carlijn en Mirthe werd het 1-2.
Het bleef gewoon super spannend en helemaal toen Groningen tegen een hooking straf aanliep. Merel mocht voor 2 minuten plaatsnemen op de strafbank. De powerplay werd niet benut door onze meiden. Nog geen 3 minuten later was het Mandy die de strafbank mocht opzoeken zij kreeg 2 min voor tripping.
Gelukkig werd dit voordeel ook niet door de Racoons benut…
In de 50e minuut werd het 1-3 en even leek het erop dat onze dames erdoor heen zaten. Een kleine minuut later moest Carlijn zich misdragen en mocht ook 2 minuten plaatsnemen op de door Mandy voorverwarmde bank, hooking was de straf. Gelukkig waren de dames goed op hun hoede tijdens de penalty kill en schoten alle pucks hun vak uit. Mariska dacht 2 minuten later : wat Mandy en Carlijn kunnen kan ik ook…..2 min straf wegens tripping. De laatste 3 minuten werd er gespeeld door de toplijn : Kim,Mariska,Esther, Dyane en Hilde en hoe! Met 57:13 op de klok maakte Hilde met assist van Esther de 2-3. En iedereen werd helemaal gek toen nog geen 40 seconden later na echt een pracht samenspel Esther met assist van Hilde en Dyane de gelijkmaker maakte 3-3 !!!!!!
Met nog 20 seconden te spelen werd onze goalie naar de bank gehaald en probeerden onze dames nog de winnende goal te maken wat helaas niet lukte. Het werd wel heel erg gevaarlijk toen een Racoon de puck kreeg en bijna vrij op doel kon schieten maar Esther stond daar en ving de puck met haar schouder op .

Een verdiende eindstand van 3-3.

Wat een wedstrijd was dit zeg, vorige week was spannend en sensationeel maar deze was net zo prachtig.
Sommige toeschouwers zeiden dat ze deze wedstrijd mooier vonden dan een wedstrijd die met 10-1 wordt gewonnen door de UNIS Flyers (was ik het mee eens !)

Faber player of the game : #11 Jessica de Graaf