Zondag 26 februari moesten de dames spelen in en tegen Tilburg.
De wedstrijd begon om 15:30 en we waren allemaal nieuwsgierig hoe het ging verlopen aangezien er een aantal dames de dag ervoor al waren aangekomen om eens flink mee te feesten op het Tilburgse carnaval.
15:25 was er nog steeds geen goalie….Werd toch wel een beetje spannend maar 15:30 stond ze toch eindelijk op het ijs (ze had in haar gedachten dat ze pas om 16:15uur zouden spelen)
Gelukkig kan Gabriella zich in een kwartier in haar tenue hijsen en was ze er helemaal klaar voor.

Face-off en de dames zijn los. Er waren 14 dames aanwezig en wat lieten zij een mooi spel zien. En dat werd na een dikke 2 minuten spelen al beloond, Mariska scoorde de 0-1 !
De dames waren daarna zo enthousiast dat ze het met z’n zessen probeerden maar helaas had de ref zijn ogen niet in de broekzak zitten en werd daarop een straf gegeven : Too Many Woman 😉
1 seconde voordat de powerplay cq penaltykill afliep maakte de Tilburgse dames de gelijkmaker. Blijkbaar waren onze dames onder de indruk want nog geen minuut later werd het al 2-1.
Het publiek begon toch een beetje zenuwachtig te worden maar de dames niet,die speelden alsof ze in de Stanleycup finale stonden. In de 12e minuut maakte Esther met assist van Carmen en Annebien de gelijkmaker. De dames waren hierdoor niet te stoppen en de dames uit Tilburg ook niet want Iris moest ingrijpen waardoor zij tegen een straf opliep: slashing. Gelukkig werd die straf niet door de Tilburgse dames benut evenals een straf in ons voordeel. 1 seconde voordat de eerste periode afliep maakte Kim op aangeven van Luna de 2-3.
Met een voorsprong de 2e periode ingaan is natuurlijk heerlijk en dat bleek. De dames kregen vleugels ! Een kleine 3 minuten later maakte Kim haar 2e goal van die dag en een op 26:51min maakte Roos op aangeven van Mariska de 2-5. Natuurlijk lieten de Trappers niet over zich heen lopen maar om langs onze defence te komen en dan ook nog onze goalie passeren was gewoon erg lastig vandaag.
5 minuten voor tijd moest Esther ingrijpen en daarvoor werd zij bestraft met een hooking. Gelukkig bleef de voorsprong van 2-5 behouden.
In de 15 minuten pauze werd er door iedereen even lekker de benen gestrekt en de dames konden even op adem komen.
Er begon zich een patroon te vormen : tussen de 2e en 3e minuut maakte Mariska de 2-6 waarbij ze werd geholpen door Maura en weer Carmen. De Lady Trappers wist niet wat hun overkwam en moesten nu toch wakker worden. De dames maakten de 3-6 na 4:45min spelen maar nog geen minuut later tekende Kim haar hattrick met hulp van Maura 3-7….
Tilburg liep daarna nog tegen een roughing straf aan maar dat werd niet benut door onze dames. Esther maakte nog de 3-8 en wij wisten dat het goed zou komen. Tilburg kwam nog even terug 4 minuten voor tijd en maakte de eindstand op 4-8.
Een minuut voor tijd wilde Luna nog net iets te lang knuffelen met een Tilburgse waar zij een holding straf voor kreeg.
Conclusie : trots op deze groep meiden ! Wat hebben ze weer laten zien dat ze gegroeid zijn als team.

Faber player of the game : #8 Maura