Na een zinderende halve finale tegen Tilburg en een week hard trainen, was het zondag 19 maart eindelijk zover!
Rond 11.30 vertrok een volle touringcar met daarin 18 spelers, 5 begeleiders en vele supporters naar Eindhoven, waar ieder jaar de landelijke finale plaatsvindt. Dit jaar Unis Flyers U17 tegen Hijs Hokij Den Haag U17.

Klokslag 16.00 uur was de face-off. Na een prachtige gecreëerde 2 op 1 door Pim van der Meulen, wist Ron Woortmeiijer de Flyers in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong te brengen. Dit doelpunt leidde tot ontlading op het ijs, de spelersbank en op de tribune.

In de 8e minuut wist Hijs de gelijkmaker te maken, waarna een spannende periode volgde. De Flyers kregen een penalty-shot, die onhoudbaar ingeschoten was, maar helaas de paal raakte. In de laatste 5 minuten van de 1e periode scoorde Hijs 2 keer, waarna de Flyers In een 5 op 3 situatie nog een aantal kansen kregen om de achterstand te verkleinen. Helaas lukte dit niet, waardoor ze met een 3-1 achterstand de kleedkamer ingingen.

Na 15 minuten rust, tijdens de finale wordt er na elke periode gedweild, kwam de spanning al snel terug in de wedstrijd. Broer en zus de Jong (Patrick en Esther) wisten elkaar in de 2e minuut goed te vinden, 3-2! In de 9e minuut van P2, maakten de Flyers de gelijkmaker. Op aangeven van Lars Oord, schiet Kian Dreesens de puck koelbloedig achter de Haagse doelvrouw. Hierdoor is halverwege de wedstrijd de score weer gelijk. In de rommelige minuten die volgden, gekenmerkt door veel straffen bij beider teams, wist Den Haag de wedstrijd naar zich toe te trekken. De periode eindigde met een 6-3 achterstand.

Na wederom een dweilpauze, start P3. Den Haag weet de voorsprong in de 2e minuut uit te breiden naar 7-3, waarna de wedstrijd gespeeld is. De Flyers kregen nog wel enkele kansen, maar weten niet tot scoren te komen. Vermoeidheid slaat toe, waardoor Hijs nog uitloopt naar 8-3.

Uiteindelijk zegeviert de trots met het behalen van zilver in de 1e divisie van de U17. Het team heeft met zijn allen hard gestreden en de goede sfeer was zowel op het ijs als daarbuiten zichtbaar. Deze finaledag was een prachtige ervaring voor de jongens en meisje, waar ook de supporters erg van genoten hebben.
Het team bedankt het bestuur voor hun support, zowel hun aanwezigheid in Eindhoven (Lenneart Scheenstra was als voorzitter aanwezig), als hun bijdrage aan de bekostiging van de touringcar.