Ugly Faces veroverde zaterdagmiddag voor de zesde maal het kampioenschap van de tweede divisie. Het team van The Outlaws Zoetermeer bleek in de finale niet opgewassen tegen de Heerenveeners. Bij Zoetermeer troffen we een oude bekende, Kristoff van den Broeck die van 1995 tot en met 1999 voor het team van Pelgrim Flyers speelde.
De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Ugly Faces al op voorsprong kwam door een doelpunt van Tommy Speel die scoorde na een snelle aanval met Theo Krüger en Jacco Landman. Vier minuten later moest doelman Groenheide opnieuw capituleren, ditmaal was het Arjan Nolles die scoorde.
Marco Hotinga deed voor Zoetermeer nog iets terug, maar een straf voor Outlaws betekende alweer het derde doelpunt voor de thuisclub, ditmaal scoorde Erik Landman. Omdat Jeroen van Olphen en Tommy Speel ook nog het net wisten te vinden eindigde de eerste periode met een 5-1 stand in het voordeel van Ugly Faces en leek het kampioenschap daarmee al beslist.
In de tweede periode moesten de 81 toeschouwers lang wachten op meer doelpunten. Kristoff van den Broeck ging in de vijftiende minuut op avontuur en liet doelman Veenhouwer kansloos. Ugly Faces antwoordde snel door een doelpunt van Theo Krüger waardoor de tweede periode eindigde met een 6-2 tussenstand.
In de derde periode zorgde Klaas Braaksma in de zesde minuut voor 7-2 na een goede combinatie met Edwin Neef en Arjan Nolles. Twee minuten voor tijd werd het nog 8 2 door een doelpunt van Tommy Speel met een assist van Bert van den Braak.
Voorzitter Lenneart Scheenstra van Heerenveen Flyers reikte na afloop de medailles uit aan de teams en daarna kon ook de zesde kampioensbeker worden uitgereikt aan de Ugly Faces.

Na de wedstrijd ging het hele team op de foto met de tot dusver veroverde zes kampioensbekers.