Het UNIS Flyers Toekomstteam heeft zich voor volgend seizoen versterkt met drie aanvallers. De 28-jarige Zahir Hup, de 22-jarige Joey de Jong en de 28-jarige Renze ten Hoeve komen allemaal over van het BeNe liga team van Groningen, maar genoten hun jeugdopleiding in Heerenveen.
Zahir Hup leerde ijshockeyen in Assen en Groningen, maar kwam al op 12-jarige leeftijd naar Heerenveen. Via de juniorenteams en het tweede team belandde hij in het eredivisieteam van Vadeko Flyers waarin hij 35 wedstrijden speelde voordat hij vertrok naar Groningen om daar uit te komen voor het team van Grizzlies. Na een korte onderbreking in Heerenveen keerde hij weer terug naar Groningen waarmee hij vorig seizoen ook de stap naar de BeNe liga maakte. In 17 wedstrijden was hij goed voor 14 doelpunten en 12 assists op het hoogste Nederlandse niveau.
Zahir zal niet alleen als speler voor de club actief zijn, maar ook worden ingezet als trainer. Ook vorig seizoen was hij al in die rol voor de Friezen actief, hij trainde toen het U17 team, daarbij geassisteerd door zwager Joey de Jong die dus nu ook overkomt van Groningen.
Joey speelde vanaf zijn jongste jeugd bij Heerenveen. In het seizoen 2011/2012 speelde hij 18 wedstrijden voor het eerste divisie team en kwam ook twee maal in actie voor de Heerenveense hoofdmacht. Daarna kwam hij enkele jaren niet in actie, maar vorig seizoen speelde hij voor het BeNe liga team van Groningen. In 19 wedstrijden scoorde hij drie maal voor de Groningers.
Ook Renze ten Hoeve leerde ijshockeyen bij Heerenveen. Vanaf het seizoen 2007/2008 kwam hij uit in het eerste divisie team van de Flyers. In het seizoen 2015/2016 vertrok hij naar het eerste divisie team van Groningen dat in dat seizoen met overmacht kampioen werd van de eerste divisie. Vorig seizoen maakte hij met dat team de overstap naar de BeNe liga. Hij scoorde vorig seizoen een goal en een assist.
Het bestuur van de Heerenveense jeugdstichting hoopt met het aantrekken van deze spelers weer een rol van betekenis te kunnen spelen in de eerste divisie. Maar nog belangrijker is de aantrekkingskracht en het voorbeeld dat deze spelers kunnen leveren voor de jongere spelers van de Heerenveense ijshockeyclub.