Het toekomstteam van UNIS Flyers is opnieuw versterkt met drie spelers die zijn opgeleid door de Heerenveense jeugdstichting, maar de afgelopen seizoenen elders speelden.
Bas Beeksma keert na twee seizoenen op een lager niveau te hebben gespeeld in het Heerenveense team dat ook volgend seizoen weer in de eerste divisie speelt. De 29-jarige aanvaller speelde destijds niet alleen in de eerste divisie, maar speelde ook regelmatig in het toenmalige eredivisieteam. In het seizoen 2009-2010 kwam hij in 40 wedstrijden uit voor Hajé Flyers. Een seizoen later speelde hij 15 wedstrijden voor A6.NL Flyers en kwam hij 17 maal uit in het eerste divisieteam. Twee seizoen geleden besloot hij te stoppen, maar bleef ijshockey spelen voor het team van Frisian Bombers dat uitkomt in de derde divisie.
De Heerenveeners kunnen volgend seizoen ook weer beschikken over doelvrouw Fabienne Gooijer. In het seizoen 2014-2015 maakte zij haar debuut in het team op 15-jarige leeftijd als backup goalie achter de Fin Antti Laakko. Toen deze na een aantal wedstrijden geblesseerd moest afhaken speelde Gooijer in veel van de rest van de wedstrijden.
In het seizoen 2015-2016 speelde ze 22 wedstrijden voor de Friezen en liet met grote regelmaat zien dat ze over veel kwaliteit beschikt. In dat seizoen kwam ze ook tien maal uit voor het Nederlands vrouwenteam.
Vorig seizoen kwam ze uit voor het vrouwenteam van Kimberley Nitro Xpress in British Columbia, Canada. Over haar belevenissen in Canada kunt u binnenkort op deze website meer lezen.
De voorlopig laatste toevoeging aan het team is verdediger Wesley Timmmermans. Net als Beeksma en Gooijer begon de 28-jarige speler al jong met ijshockey bij de Heerenveense club. Hij maakte zijn debuut in het eerste divisieteam al in het seizoen 2007-2008. In dat seizoen speelde hij 18 wedstrijden. Tot en met het seizoen 2012-2013 speelde hij in totaal 76 wedstrijden in het eerste divisieteam en 46 wedstrijden op eredivisieniveau.
In het seizoen 2013-2014 vertrok hij naar Groningen dat toen in de eerste divisie speelde. Met de Groningers veroverde hij in dat seizoen de landstitel, een prestatie die een seizoen later werd herhaald. Vorig seizoen speelde hij met het team in de BeNe liga.

 

 

 

Foto: © GIJS Groningen – Stefan van der Spek