De vraag vandaag was, kunnen de U8 flyers de ongeslagen reeks voortzetten in het tweede U8 toernooi van dit seizoen? Tijdens de eerste editie twee weken geleden in Leeuwarden werd er 4 maal gewonnen met in totaal 23 doelpunten voor en 5 tegen.  Ditmaal is het toernooi in het eigen Thialf stadion en met veel publiek op de tribune willen de flyers graag laten zien wat ze kunnen.

De eerste wedstrijd van de middag is tegen de Capitals uit Leeuwarden.  Er wordt hard geschaatst en de spelers doen hun uiterste best om het doel van de tegenstander te vinden. Dit lukt nadat Alec een schot op doel gekeerd ziet worden door de keeper van Leeuwarden is het Jaromir die precies op het juiste plekje staat en schiet de puck keurig in het netje. 0-1! Al snel daarna hebben de flyers het spelletje door en voordat iedereen het weet is het al  0-4. Dit is tevens de einduitslag.

De tweede wedstrijd is tegen Gijs Groningen.  Alec opent de score met een mooie solo vanaf eigen doel. Twee minuten later staat de teller op 1-1. Alwin wist in eerste instantie de puck tegen te houden na een goed schot van Groningen, maar had geen antwoord op de rebound.

De flyers pakten de draad weer op en verdedigend stonden onder andere Alwin, Born, Delano en Pieter als een huis. Sander behield het overzicht zodat Jaromir en Alec naar voren gestuurd konden worden om de doelpunten te maken. De eindstand was dan ook 2-4.

De derde wedstrijd is nogmaals tegen de Leeuwarder Capitals.  De U8 flyers weten wat hun taak is, Alwin zorgt er voordat zijn doeltje leeg blijft met een paar super reddingen. En er wordt flink verdedigt door Born en Delano. Sander bewaard weer het overzicht op het middenveld en stuurt Pieter, Jaromir en Alec verschillende keren naar het doel van Leeuwarden. Het eindresultaat mag er dan ook wezen er wordt gewonnen met maar liefst 5-0.

De vierde en laatste wedstrijd van de middag is nogmaals tegen Gijs Groningen. De vermoeidheid begint nu toch ook wel een rol te spelen. Maar onze U8 heeft tot de grote vakantie en gelijk na de grote vakantie gewoon doorgetraind in weer en wind op het veld, bos of strand dus dat zit wel goed met de conditie.

Dat was ook goed te zien op het ijs. Iedereen ging er weer vol voor. Born zag zijn kans en probeerde een doelpunt te maken maar de keeper van Groningen kon dit nog net voorkomen.  Alle flyers gingen naar voren en schoten van alle kanten op de keeper. Sander vuurde een prachtig afstandsschot richting de keeper. Helaas net naast.  Ook Born kreeg nog een kans maar zag ook zijn schot gekeerd net als het back hand schot van Sander.  Hierop nam Delano het initiatief om van ver af eens te schieten. Dit was een super schot en zeilde zo achter de Groninger keeper. Het eerste doelpunt van Delano is een feit. Ook Alec weet de keeper nog te passeren door een schot mooi in de  bovenhoek van de goal.

Groningen zette toch nog even alles op alles en door goed verdedigend werk van Pieter, Jaromir en Sander wisten ze deze aanval al snel om te buigen in een aanval. De eindstand uiteindelijk was 4-0

Goed gedaan U8 flyers.