Zaterdag 28 oktober 2017, het is weer tijd voor een u8/u10 toernooi. Dit keer is Gijs Groningen de gastheer.
De heren van U8 hebben een zware middag voor de boeg. Door een afmelding en doorschuiven naar U10 zijn er nog maar 4 spelers en een keeper overgebleven.
Dit betekent dat de jongens geen enkele rust hebben en ze de hele wedstrijd op het ijs staan.
Ondanks dat beginnen de U8 spelers met goede moed de eerste wedstrijd tegen Leeuwarden.
Er wordt goed gekeken naar elkaar wie er vrij staat en de spelers proberen de puck naar de vrije speler te passen. Dit gaat heel goed en de flyers zijn een aantal keren dicht bij een doelpunt. Maar ook Leeuwarden is goed bezig en hierdoor ontstaat er een leuke wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Doordat er niet gewisseld kan worden bij de flyers worden de jongens aan het einde van de wedstrijd toch wel al erg moe en aan het einde lukt het Leeuwarden dan toch nog om een doelpunt te maken. Nipt verloren met 0-1
De volgende wedstrijd is er gelijk achteraan. Dit betekent weer 15 minuten zonder rust spelen. De jongens doen wat ze kunnen, proberen te blijven passen, verdedigen met zijn allen en krijgen af en toe een kans om een doelpunt te maken. Sommige jongens zijn zo moe dat ze toch af en toe maar even op de bank gaan zitten. Dit betekent wel dat de flyers op dat moment maar met drie spelers op het ijs staan en het nog meer energie kost om geen doelpunten tegen te krijgen.
Aan het einde van de wedstrijd lukt het allemaal even niet meer en weet Groningen te scoren 0-1 Dit is tevens de eindstand. De flyers gaan naar de kleedkamer voor de verdiende versnapering.
Na 15 minuten moeten ze dan toch echt al weer het ijs op. In overleg met de teamleiders en scheidsrechter wordt er besloten dat er drie tegen drie gespeeld gaat worden zodat de flyers toch nog enige rust kunnen krijgen. Dit geeft de flyers gelijk weer nieuwe energie en met een aantal prachtige doelpunten weten de flyers met 4-0 van Leeuwarden te winnen. Hierbij maakt Sander zijn allereerste doelpunt ooit in een wedstrijd.


De laatste wedstrijd van de middag is nogmaals tegen Gijs. De flyers zijn op maar ondanks dat krijgt Jaromir nog een prachtige kans op een doelpunt. Hij wacht netjes tot de keeper beweegt om hem vervolgens in de hoek te willen schieten maar helaas net naast. Delano helpt goed verdedigen en hierdoor krijgt Born nog een super kans maar hij ziet zijn schot gekeerd door de keeper.
En ondanks heeeeeeel veeel super reddingen van Alwin deze middag kan hij toch niet voorkomen dat Groningen in de laatste wedstrijd toch nog 1 doelpunt weet te scoren.
De flyers feliciteren sportief de tegenstander en zoeken snel de douche op. Over twee weken staan ze er weer klaar voor.