Het is zondag ochtend, het regent dat het giet buiten, maar in de Elfstedenhal in Leeuwarden staan een groep U8 spelers ongeduldig te wachten tot ze aan hun wedstrijden kunnen beginnen.
De eerste wedstrijd is tegen de Leeuwarden Capitals. Er wordt drie tegen drie gespeeld zodat beide teams toch nog wat te wisselen hebben. Het is een leuke wedstrijd die op en neer gaat en waar iedereen enthousiast achter de puck aan gaat. De keepers doen hun werk en houden het netje schoon. De eindstand na 15 minuten is dan ook 0-0.

Gelijk volgt de volgende wedstrijd tegen Gijs Groningen. Delano passt naar Sander en die komt vrij voor de goal te staan. Helaas is het schot net naast. Ook Jaromir krijgt een goeie kans maar ziet zijn inzet gekeerd door de keeper van Gijs. Hendrik schaatst mee alsof hij dit al jaren doet en verricht het nodige goeie stoorwerk op het middenveld. Alwin verricht het nodige keepers werk en met een paar hele mooie saves weet hij de 0 te houden. Eindstand 0-0.
Na een pauze van 15 minuten maken de Flyers zich klaar voor de laatste 2 wedstijden van de ochtend. Leeuwarden staat klaar. En na de 0-0 van de eerste wedstijd willen alle spelers op het ijs dan nu toch wel eens scoren. Hendrik weet de puck netjes bij Born te krijgen, maar het schot van Born is net naast. Jaromir krijgt een mooie kans maar ziet zijn puck op de paal belanden. Ondanks de vele kansen lukt het eerst nog niet om een doelpunt te maken. Ook Leeuwarden heeft veel kansen maar Alwin keept uitstekend en weet elke keer weer de puck te keren. Toch is het Leeuwarden die als eerste weet te scoren. 1-0. Nog geen minuut later is het Born die de 1-1 op het scorebord laat zetten. De wedstrijd gaat over en weer en Leeuwarden weet de 2-1 te scoren. Born denkt daar anders over. Hij blijft samen met Jaromir aanvallen en samen zetten ze door hierdoor weet Born te scoren. 2-2. Helaas is het net niet genoeg en weet Leeuwarden net voor tijd de 3-2 op het score bord te zetten.

De laatste wedstrijd dan tegen Gijs. Iedereen is moe. Maar doet in een uiterste krachtsinspanning nog even 15 minuten zijn uiterste best. Sander is in de verdediging gaan staan en neemt zijn taak uiterst serieus. Ook Delano is het spel van Gijs goed aan het ontregelen door op het middenveld al te gaan storen. Hendrik en krijgt een mooie kans maar de keeper van Groningen ligt letterlijk steeds in de weg. Ook Jaromir en Born blijven het proberen maar stuiten steeds op een wirwar van sticks, spelers en uiteindelijk de keeper van Groningen. Net voordat de 15 minuten voorbij zijn is de concentratie op en door een klust puck valt de puck dan toch achter Alwin in de goal. 0-1 Dit is tevens de eindstand.
Alle Flyers keren moe terug naar de kleedkamer. Over twee weken gaan ze het weer proberen maar dan in het eigen Thialf stadion.