Het is weer tijd voor ijshockey en wel in de Groningse ijshal Kardinge. De u8 heeft er zin in en na een flinke warming up wordt er snel opgekleed. De nieuwe wedstrijd shirts zijn er en iedere flyer staat vol trots in zijn eigen shirt klaar om het ijs op te gaan. De coachen Lester en Zahir leggen nog even snel uit wat de afspraken voor vandaag zijn en dan mogen de flyers dan toch echt los.


Als eerste tegenstander wachten de Leeuwarden Capitals. Het strijdplan is prima want binnen 2 minuten staat het al 1-0 door een doelpunt van Born. De Capitals laten dit niet zomaar gebeuren en strijden ook voor wat ze waard zijn hierdoor ontstaat een leuke wedstrijd die over en weer gaan. Na een uitbraak van Leeuwarden staat de teller op 1-1. Met nog een 3 tal minuten op de klok gaat iedereen er nog een keer vol tegen aan en dit resulteert in een doelpunt van Jaromir. De winst is binnen 2-1.
Groningen staat gelijk hierna al weer klaar voor de volgende 15 minuten. En ondanks goed verdedigen en verschillende kansen bleken de Groningers toch net wat effectiever met hun kansen om te gaan en wisten ze Alwin tweemaal te passeren. Eindstand 2-0 voor Groningen.
Na de limonade en fruit pauze gaat de U8 nogmaals het ijs op. Leeuwarden staat al weer klaar en wil revanche. Maar dit laten de flyers niet zo maar gebeuren. Er wordt hard gewerkt door de verdedigers en ook de aanvallers staan vaak op de juiste plaats. Jaromir weet het eerste doelpunt te scoren. Hierop volgt een echte hattrick van Hendrik. Drie maal achter elkaar weet hij een doelpunt te maken. Waarbij de eerste zijn eerste ooit in een wedstrijd was. Ook Alwin is goed bezig hij vangt in deze wedstijd zijn eerste puck in een wedstrijd.

De laatste wedstrijd is tegen Gijs. De eerste wedstrijd ging verloren en dit wilden de flyers rechtzetten. Na een uitbraak staat Jaromir oog in oog met de keeper van Gijs en Jaromir wacht net zo lang dat hij de puck netjes over de keeper heen kan schieten 1-0. Alwin heeft ondertussen verschillende goeie save’s en met super verdedigend werk van Sander en Born houden ze lange tijd de nul vast. Aanvallend zien Jake, Levi, Hendrik en Jaromir verschillende kansen gekeerd door de Groningse keeper geholpen door de Groningse verdedigers . Uiteindelijk weet dan toch nog Born de 2-0 te maken. Niet lang voor tijd scoren de Groningers toch nog een doelpunt en wordt het nog een spannende eindfase. Met hun laatste krachten weten de flyers dit tot een goed einde te brengen. Eindstand 2-1 Super goed gedaan jongens. Een mooi ijshockey einde van 2017. Op naar 2018