Vorig weekeinde werd in de eerste divisie gestart met de play-offs, UNIS Flyers komt pas dit weekeinde in actie. Zij nemen het in de kwartfinale op tegen het team van Smoke Eaters Geleen, maar de Limburgers vonden het Carnaval belangrijker en bleken al aan het begin van het seizoen de bond daarvan bericht te hebben gedaan. De ijshockeybond had over het hoofd gezien dat in het Carnavals weekeinde de play-offs zouden beginnen.
Zaterdagmiddag ontmoeten beide teams elkaar daarom voor de eerste maal in Thialf. De wedstrijd begint om 16:30 uur. Zondagmiddag wordt de tweede wedstrijd in Geleen gespeeld. Is er dan nog geen beslissing gevallen, dan staat op vrijdag 23 februari de derde wedstrijd op het programma. Die wordt dan weer in Thialf gespeeld en begint om 21:00 uur.
Flyers won in de competitie tweemaal van de Limburgers. In Geleen werd met 3-5 gewonnen en begin januari werd in eigen huis met 5-1 gewonnen.

Voor deze wedstrijd is het eerst de beurt aan Flyers U12. Zij boekten vorige week in Groningen een knap gelijkspel tegen de nummer twee van de ranglijst. Dit weekeinde spelen ze tweemaal tegen Tilburg Trappers dat onder hen op de ranglijst staat.
Morgen begint de wedstrijd om 13:30 uur en zondag wordt in het Tilburgse Stappegoor om 13:00 uur begonnen.

Flyers U16 had vorige week in Leiden geen enkele moeite om de overwinning binnen te halen. Via de periodestanden 2-6, 1-0 en 0-3 werd een fraaie 3-9 overwinning geboekt.
Zaterdag gaat Flyers op bezoek in Nijmegen, een wedstrijd die niet meetelt voor de ranglijst omdat het team van Nijmegen buiten mededinging aan de competitie meedoet.

Ook het team van Frisian Bombers speelt zaterdag een uitwedstrijd. Om half tien in de avond nemen ze het in Leiden op tegen het team van Leiden Polar Bears. Bombers moet tegen de hekkensluiter van de vierde divisie poule B de volle winst binnen halen om nog zicht te blijven houden op de play-offs.
Koploper in poule B is het team van UNIS Flyers 4 dat vorig weekeinde simpel met 1-8 in Amsterdam van Snipers won. Flyers zou zaterdagmiddag thuis spelen tegen het team van Groningen 4, maar die wedstrijd werd door de perikelen in de play-offs van de eerste divisie verschoven naar zondagavond. Groningen meldde gisteren plots dat ze niet in staat waren om een team op de been te brengen. UNIS Flyers 4 wordt daarmee de eerste winnaar van het weekeinde omdat ze een reglementaire 5-0 overwinning kregen toegekend.

De ijshockey zondag begint in Thialf om 12:30 uur met een U8/U10 toernooi waarbij UNIS Flyers het opneemt tegen de leeftijdsgenoten van Leeuwarden en Groningen. Het is altijd een spektakel om het mee te maken!

Daarna is het de beurt aan UNIS Flyers U14. Zij spelen om 14:45 uur tegen het team van Utrecht dat onderaan de ranglijst bungelt. Flyers, dat het vorig weekeinde net niet redde in de thuiswedstrijd tegen het als derde geplaatste Alcmaria Flames (2-3) staat op de vierde plaats, maar heeft zeker nog zicht op een hogere klassering.

Om 17:30 staat een tweede divisie wedstrijd op het programma. Frisian Flashguns speelt dit seizoen geen grote rol in de tweede divisie. Met nog drie wedstrijden te gaan staan ze op de vierde plaats met een achterstand van 9 punten op koploper Ugly Faces. Vorige week verloren ze met slechts 6-5 in Den Haag van HIJS Hokij Den Haag Chiefs. Zondagmiddag komt het team van HIJS Hokij Den Haag Ongetemd op bezoek in Thialf.
Ugly Faces gaat zondagavond op bezoek in Zoetermeer. Het team van The Outlaws staat op de ranglijst in punten gelijk met plaatsgenoot Frisian Flashguns.

Slapsticks Flyers won vorig weekeinde in Thialf met grote cijfers van Blue Mountain Cougars Hoorn. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen ze zich echter niet meer plaatsen voor de play-offs. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gaan ze zondagavond op bezoek bij het team van Slapping Studs Enschede 2 dat na elf wedstrijd nog steeds geen puntenwinst wist te boeken.

Een druk weekeinde dus weer voor onze teams die ook graag publiek bij hun wedstrijden willen zien. Kom dus zaterdag allemaal het toekomstteam aanmoedigen in hun eerste play-off wedstrijden en vergeet ook de andere teams niet.