UNIS Flyers plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale in de play-offs door het team van Smoke Eaters Geleen in de kwartfinale twee maal te verslaan.
Afgelopen zaterdag werd met ruime cijfers gewonnen. In de eerste periode leek het er nog niet op dat uiteindelijk een 6-0 eindstand op het bord zou komen. Flyers had de overhand, maar de Limburgers boden goed partij. Vooral de Limburgse goalie Kösters en zijn defensie doorstonden de eerste Friese aanvallen goed. In de zevende minuut opende Patrick de Jong op aangeven van Joey de Jong en Zahir Hup de score. Geleen probeerde iets terug te doen, maar veel kansen kregen de Limburgse aanvallers niet in tegenstelling tot het thuisteam. Toch duurde het tot de 18e minuut voordat Bjorn de Haan met assistentie van Rick Neef en Leon van der Veen de 2-0 liet aantekenen.
In de tweede periode leverde een straf voor Boy Beckers van Geleen het derde Friese doelpunt op. Na een minuut was het al raak: Jeremy ten Brink knalde op aangeven van Brend de Jong het derde doelpunt binnen. Iets meer dan een minuut later werd het al 4-0 en was het Limburgse verzet gebroken. Captain Zahir Hup zorgde met hulp van Joey de Jong en Bas Beeksma voor die treffer.
Een opstootje tussen enkele spelers betekende voor Boy Beckers van Geleen en Joël van Baarsen van Flyers het einde van de wedstrijd. Ze mochten beide met een game voor roughing naar de kleedkamer vertrekken.
Al snel zorgde Joey de Jong voor een 5-0 stand. De weer uitstekend spelende verdedigster Hilde Huisman en Zahir Hup tekenden elk voor een assist. Vlak voor het einde van de tweede periode kwam de 6-0 eindstand op het bord. Het was aanvaller Bauke Renze ten Hoeve die na een uitstekende combinatie met Kian Dreesens en Jeremy Posthumus de puck achter doelman Kösters tegen de touwen knalde.
In de laatste periode kwamen beide teams niet meer tot scoren. Flyers hoefde niet meer zo nodig en leek al bezig met het tweede treffen dat een dag later in Geleen gespeeld moest worden. Eaters probeerde vooral de score zo laag mogelijk te houden.
Na de wedstrijd werd het arbitrale trio dat bestond uit scheidsrechter Brian Bakker, linesmen Richard Bakker en Jeffrey van der Meulen aangesproken door coach Wil Zwarthoed van Geleen. Niet om hen de nederlaag van zijn team te verwijten zoals andere coaches wel eens doen. Integendeel, de Limburse coach was zo positief over de arbitrage dat hij de heren vroeg of ze de volgende dag ook mee wilden komen naar Geleen om ook de tweede wedstrijd te fluiten. De heren moesten weigeren, vooral omdat voor die wedstrijd al collega’s waren aangewezen. Bijzonder blijft het!
Een dag later liet Flyers er ook in Geleen geen twijfel over bestaan dat ze de kwartfinale in twee duels wilden beslechten.
Al in de derde minuut namen de Friezen een voorsprong door een doelpunt van Joey de Jong die werd geassisteerd door Ron Woortmeijer en Bas Beeksma. Pas in de tweede periode werd die voorsprong verdubbeld. In de vierde minuut verzilverde Bjorn de Haan een combinatie met Joël van Baarsen en Brend de Jong. Nog geen twintig seconden later kwam Geleen al weer dichterbij door een doelpunt van Thom Smits. Flyers verloor in die tweede periode verdediger Wesley Timmermans die door scheidsrechter van de Wijgert met een game wegens checking-to-the-head naar de kleedkamer werd gestuurd. Ze slaagden er echter in de voorsprong mee naar de kleedkamer te nemen.
In de achtste minuut van de derde periode nam Flyers een voorschot op een definitieve beslissing toen Jeremy ten Brink op aangeven van Rick Neef en Bjorn de Haan 1-3 liet aantekenen. Het was echter opnieuw Thom Smits die enkele minuten later de Limburgers weer dichterbij bracht. Eaters drong aan, maar Flyers hield vol. Anderhalve minuut voor tijd werd het 2-4 toen Brend de Jong een assist van Jeremy ten Brink binnen tikte.
De Limburgers haalden hun goalie van het ijs om te proberen toch nog een gelijkspel af te dwingen. Met nog 50 seconden op de klok profiteerde Bjorn de Haan van het lege doel waardoor Flyers de halve finale bereikte.

Toekomst team posters low res WEB

In die halve finale nemen ze het op tegen Dordrecht Lions dat verrassend kampioen Tilburg Trappers uitschakelde. In het Carnavals weekeinde profiteerden ze door in Tilburg met 2-4 te winnen. Trappers met oud-international Bjorn Willemse in de gelederen dachten dat recht te zetten met een 1-3 overwinning in Dordrecht. Wie echter dacht dat Trappers het in de thuiswedstrijd zou afmaken kwam bedrogen uit. Via de periodestanden 1-1, 1-1 en 0-0 eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Vlak voor het einde van de overtime scoorde Floris Veenhuizen het winnende doelpunt voor Dordrecht.
Vrijdagavond 23 februari staat het eerste duel op het programma dat in Thialf wordt gespeeld. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Kaartjes voor deze wedstrijden kosten slechts € 3. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.