Door thuis met 5-3 te winnen van concurrent HCA Amsterdam werd Ugly Faces onbereikbaar voor diezelfde Amsterdammers. Daarmee veroverden de Heerenveeners voor de derde maal op rij het kampioenschap van de tweede divisie.
Het was meteen de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen voor Ugly Faces en dus was er ze alles aan gelegen een goed resultaat neer te zetten tegen dat Amsterdamse team met veel buitenlandse namen.
Al meteen in de derde minuut opende Tommy Speel de score met assistentie van Theo Krüger en Jacco Landman. Daar bleef het bij in de eerste periode, maar in de tweede periode brandde de strijd goed los. Al na 21 seconden verdubbelde Theo Krüger de score, maar de Amsterdammers lieten het er niet bij zitten. Een serie straffen waarbij een Amsterdammer met een game voor roughing naar de kleedkamer werd gestuurd en Marcel Neef twee minuten kreeg leverde in eerste instantie een man meer situatie op voor de hoofdstedelingen omdat Bote Oosterhoff al een straf uitzat. De Amsterdammers profiteerden daarvan door 2-1 te scoren. Daarna moesten de Amsterdammers nog ruim drie minuten met een man minder spelen, maar dat ging ze erg goed af. Ze kwamen zelfs short-handed terug naar 2-2. In de laatste minuut van de tweede periode liet ook Faces zien short-handed te kunnen scoren. Het was Tommy Speel die tijdens een straf voor Marcel Neef 3-2 scoorde.
In de negende minuut van de derde periode werd het 4-2 voor Ugly Faces. Ook dit was een short-handed doelpunt, het derde op rij. Edwin Neef scoorde op aangeven van Andre Quesnel. Vijf minuten voor tijd werd het nog spannend toen Amsterdam terugkwam naar 4-3. Een gelijkspel zou ongetwijfeld het kampioenschap voor de Amsterdammers hebben betekend, maar zover kwam het niet. Een combinatie tussen Tommy Speel, Theo Krüger en Klaas Braaksma werd door de laatste doeltreffend afgerond waardoor de titel ook dit jaar weer in Heerenveen bleef.