Vorig seizoen kwam voor het eerst een Heerenveens vrouwenteam uit in de competitie. Het was een echt leerseizoen en het team eindigde in dat eerste seizoen onderaan de ranglijst.
Dit seizoen bleek er veel geleerd te zijn en speelden de Heerenveense vrouwen een belangrijke rol mee in de competitie. Sterker nog, tot op de laatste speeldag behoorde het winnen van de kampioenstitel tot de mogelijkheden. Er moest nog een drempeltje worden genomen en dat was het team van Ice Angels uit Geleen waarvan eerder met 3-0 was verloren.
Ice Angels moest nog twee wedstrijden spelen, voor Flyers stond nog slechts één wedstrijd op het programma, uitgerekend tegen de Limburgers. Omdat die zaterdag de wedstrijd in en tegen Groningen wonnen moest Flyers zondagmiddag winnen om in punten gelijk te komen met de Limburgse dames. Om de titel te winnen moest een overwinning met meer dan drie doelpunten verschil worden geboekt. Dat bleek iets te veel gevraagd.
Vanaf het begin bleken de Limburgse dames net iets sterker. Ze combineerden beter en sneller en al in de vierde minuut van de wedstrijd scoorde Lisa Kremer voor Ice Angels. Toen vijf minuten later Marée Dijkema op assist van Britt Wortel de tweede Limburgse treffer scoorde was duidelijk dat de titel de Angels niet meer kon ontgaan. Flyers probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar slaagde er niet in de Limburgse defensie onder druk te zetten. Goalie Emma Fondse, doelvrouw van het succesvolle Nederlandse U18 team, had steeds weer een antwoord op schoten van o.a. Jessica de Graaf, Hilde Huisman en Esther de Jong.
In de tweede periode kwamen beide teams niet tot scoren en mochten de doelvrouwen aan beide kanten hun kunnen laten zien. Doelvrouw Fabienne Gooijer, een avond eerder met het eerste divisie team van Flyers nog actief in de eerste finale play-off wedstrijd in en tegen Groningen, voorkwam dat Ice Angels in die fase verder uitliep.
Een straf voor Marée Dijkema aan het begin van de derde periode betekende voor Flyers een uitgelezen kans om dichterbij te komen. Na ruim een minuut scoorde Kimberly Collard met hulp van Hilde Huisman de aansluitingstreffer. Ice Angels liep daarna uit naar 1-4 door doelpunten van Lisa Kremer en Marion Pepels. Het slotwoord was voor Flyers. Hilde Huisman scoorde met assistentie van Esther de Jong.
De speelsters en begeleiders van beide teams namen na de wedstrijd de medailles in ontvangst en werden door het bestuur van Stichting Jeugd IJshockey Heerenveen verrast met bloemen.
Daarmee sluit UNIS Flyers dames een goed seizoen af waarbij een uitstekende tweede plaats werd bereikt.