Dit weekeinde staat Thialf in het teken van het Theo Koperdraad jeugdijshockey toernooi dat voor de elfde maal wordt gehouden. Het toernooi is vernoemd naar de oprichter van Stichting Jeugd IJshockey Heerenveen, wijlen Theo Koperdraad, die zich altijd bijzonder heeft ingezet voor het Heerenveense ijshockey, met name voor de ontwikkeling van de jeugd.
Stichting Jeugd IJshockey Heerenveen biedt onderdak aan alle jeugd, senioren en recreatieteams met uitzondering van het BeNe league team van UNIS Flyers dat is ondergebracht in een aparte stichting.

Het Theo Koperdraad toernooi werd voor de laatste maal gehouden in 2014. In de tussenliggende jaren kon  het toernooi niet worden georganiseerd door de grootscheepse verbouwing van Thialf waardoor de ijstijd zeer beperkt was.

De organisatie is daarom erg blij dat dit jaar het toernooi weer kan worden georganiseerd door de vroege opening van Thialf. Waar andere toernooien vaak plaatsvinden in april en mei wordt dit toernooi georganiseerd aan het begin van het nieuwe ijshockeyseizoen en is daarmee een mooie voorbereiding op de bekercompetities die begin oktober beginnen.

Op zaterdag 15 september komen de U10 en U12 teams in actie, op zondag is het de beurt aan de U14/U16 teams.
Naast de Flyers wordt aan het toernooi deelgenomen door de teams van Zoetermeer, Leeuwarden, Groningen en Amstel Tigers.

Programma TK toernooi 15 en 16 september