Het toekomstteam kende een matige start van de competitie. Nadat een week eerder nog verdienstelijk in een oefenwedstrijd van Nijmegen was gewonnen, kwamen de Friezen afgelopen zaterdag tegen Tilburg Trappers niet verder dan een 3-4 nederlaag na verlenging.
Flyers, de nummer twee van vorig seizoen, zag aanvaller Renze ten Hoeve en verdediger Jeremy Posthumus naar Groningen vertrekken. Bas Beeksma, Patrick de Jong en Sybren Wynia keerden dit seizoen niet terug. Daartegenover staat de terugkeer van aanvaller Jari Hiemstra en verdediger Toby Meijer uit Leeuwarden waar ze enkele seizoen voor Capitals speelden.
Almer de Boer en Frtis Doop kwamen over vanuit het U17 team van vorig seizoen.
Tegen Tilburg bleek al snel dat Flyers nog niet de vorm van vorig seizoen te pakken heeft. Al na twee minuten nam Trappers een verdiende voorsprong. Doelman Robby den Edel verrichtte daarna nog enkele goede reddingen en zes minuten later kwam Flyers langszij door een doelpunt van Zahir Hup met assistentie van Joey de Jong.
Trappers nam zes minuten later al weer een voorsprong. Een straf voor een Tilburger betekende voor Flyers de kans om weer langszij te komen en Jari Hiemstra bewees met zijn doelpunt dat hij dit seizoen van waarde kan zijn voor Flyers.
In de tweede periode leek de wedstrijd te zullen keren in het voordeel van Flyers. Al na twee minuten zorgde Hilde Huisman met een goede pass op Zahir Hup dat de laatste Flyers op voorsprong kon zetten.
Flyers kon de voorsprong tien minuten in handen houden, maar toen kwam Tilburg via Dennis Donders weer langszij. Een minuut later zorgde Lars Oord met hulp van Joël van Baarssen en Bjorn de Haan toch weer voor de Friese voorsprong.
In de derde periode kwam Tilburg in een powerplay situatie al snel weer naast de Flyers en hoewel de Trappers de beste kansen hadden in de rest van de derde periode sleepte Flyers toch nog een gelijkspel uit het vuur. In de verlenging werd niet gescoord waardoor penalty shots de beslissing moesten brengen. Daarin toonde Tilburg zich het sterkst waardoor Flyers met één punt genoegen moest nemen.
Zaterdagavond staat de zware uitwedstrijd in Groningen op het programma. De Groningers hebben al twee wedstrijden gespeeld. Thuis tegen Zoetermeer werd met 12-2 gewonnen en vorige week waren ze in Utrecht met 2-9 te sterk voor het team van Amsterdam.
Dit weekeinde weer een vol programma voor de Heerenveense teams. Morgenmiddag speelt het U16 Flyers/Capitals om 13:30 uur combinatie team thuis tegen Tilburg Trappers. Om 16:30 neemt landskampioen Ugly Faces het op tegen het team van HCA Amsterdam. Flyers U12 gaat morgenmiddag naar Utrecht waar ze om 18:00 uur spelen tegen Dragons.
Het programma van zondag en volgend weekeinde vindt u op onze homepage.