Unis Flyers U14 reisde met zaterdag met een enigszins gehavend team af naar Nijmegen voor haar eerste wedstrijd in de 1e divisie. Liam Bos en Espen Scheenstra zijn beide als gevolg van blessures (resp. schouder en gebroken sleutelbeen) langdurig uit de running. Tevens moest men het zonder Roos Karst stellen vanwege verplichtingen met het Nationale U18 Dames-team. Dat betekende dat de staf flink moest improviseren qua opstelling.
In de eerste periode namen de Flyers brutaal het initiatief waarna een gelijk opgaande strijd volgde. De Flyers sloten P1 af met een 2-3 voorsprong door goals van Gijs Vollmann, Sebas Bruin en Nick van den Bos.
Net als in de eerste periode begonnen de Flyers voortvarend aan de 2e periode en liep men door een goal van Nick van den Bos uit naar een 2-4 voorsprong. Dit was een teken voor de Devils om er een schepje boven op te doen. De Flyers kwamen flink in het nauw en halverwege P2 leidden de Devils zowaar met 5-4! Gijs Vollmann trok de stand 2 minuten voor het einde van de periode weer recht, zodat men met een gelijke stand de kleedkamers in ging.
Met hernieuwde energie en vastberadenheid begonnen de Flyers aan de laatste periode. Opnieuw schoten ze uit de startblokken. Al na 4 seconden schoot Nick van den Bos de puck achter de goalie van de Nijmegenaren! Echter, ruim een minuut later wist ook Nijmegen de uitstekend keepende Flyers goalie Arwen ten Cate te verschalken. Dit bracht de Flyers van de wijs, want nog een minuut later, namen de Devils de leiding met 7-6.
De Flyers rechtten vervolgens nog een keer hun rug door nog een keer flink aan te zetten en agressieve forechecking. De Flyers wisten van slordig uitverdedigen te profiteren en scoorden in de 43e minuut via Gijs Vollmann de 7-7.

In de laatste 10 minuten, die met vuile speeltijd werd gespeeld vanwege tijdgebrek, golfde het spel op en neer. Ondanks knap verdedigend werk, ontstonden er flink wat kansen voor Nijmegen, maar iedere keer stond goalie Arwen op haar post! In de 56e minuut was het opnieuw Gijs Vollmann die de Flyers op voorsprong schoot. De Devils ruilden vervolgens hun goalie in voor een 6e speler, maar konden niet meer echt een vuist maken. De Flyers scoorden de 8-6, al werd deze goal om onduidelijke redenen door de referee afgekeurd.
Na het fluitsignaal was de ontlading en blijdschap bij de Flyers jongens en meiden groot. De Flyers waren over het geheel genomen mentaal gezien de sterkste partij en gelukkig werd dit ook met een fraai bevochten zege beloond!

© Heerenveen Flyers
Foto’s: Erika Bergsma