Het eerste divisie team van Flyers ontving zaterdagmiddag hekkensluiter Amsterdam in Thialf. Gezien de stand op de ranglijst mocht een eenvoudige overwinning worden verwacht, maar Tigers toonde zich taaier dan verwacht.
Het Heerenveense doel werd in deze wedstrijd verdedigd door de jonge Almer de Boer, goalie van UNIS Flyers/Capitals Leeuwarden.
Heerenveen had de overhand, maar het duurde tot de tiende minuut voordat het overwicht in een doelpunt werd uitgedrukt. Een snelle aanval van Zahir Hup, Björn de Haan en Joey de Jong werd door de laatste doeltreffend afgerond. Twee straffen voor Heerenveen leken daarna kansen te zullen opleveren voor Amsterdam, maar Flyers doorstond de numerieke minderheid zonder veel problemen. Verdedigster Hilde Huisman die de laatste weken laat zien gemakkelijk mee te kunnen met haar medespelers in de eerste divisie kreeg te veel last van een voetblessure die ze al vroeg in de wedstrijd opliep en zocht de kleedkamer op.
Twee minuten voor tijd verdubbelde Flyers de score door een doelpunt van verdediger Jeremy ten Brink met een assist van captain Zahir Hup.
Het was dezelfde Zahir Hup die laat in de derde periode de wedstrijd leek te beslissen na een goede combinatie met Joey de Jong. Nog geen minuut later bracht Amsterdam echter de spanning weer terug waardoor de tweede periode werd afgesloten met een 3-1 stand.
In de laatste periode bleek het Amsterdamse verzet gebroken. Zahir Hup scoorde 4-1 op aangeven van Joey de Jong en Leon van der Veen. In de laatste minuut profiteerde hij nog van een Amsterdamse straf door zijn derde doelpunt en Flyers vijfde doelpunt aan te tekenen.
Hup was bij alle Heerenveense doelpunten betrokken en scoorde net als een week eerder zelf weer drie doelpunten.
Flyers staat nu op de tweede plaats van de ranglijst met een achterstand van twee punten op Dordrecht dat zelf gemakkelijk in Tilburg won. Flyers heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.
Zondag reizen de Heerenveeners naar Nijmegen waar ze tegen Nijmegen mogen proberen de hoge positie op de ranglijst te verdedigen en eventueel te verbeteren.

Het combinatieteam van UNIS Flyers/Capitals U19 was in Groningen niet opgewassen tegen het team van GIJS. De Groningers namen in de eerste periode een 2-0 voorsprong en leken de wedstrijd in de derde minuut van de tweede periode te beslissen toen ze de score naar 3-0 verhoogden. Flyers/Capitals wist echter een paar minuten voor het einde van het tweede speldeel terug te komen door een doelpunt van Tom van Houten op assist van Matthyn Oost.
In de derde periode probeerde Flyers/Capitals zich terug te vechten in de wedstrijd, maar doelpunten bleven lange tijd uit. Een paar minuten voor tijd werd een Groningse straf door Bjorn Geerts met hulp van Esther de Jong omgezet in een doelpunt waardoor de achterstand verkleind werd tot één punt en weer van alles  mogelijk leek.
Tien seconden later was de achterstand al weer twee punten toen Groningen scoorde. Flyers/Capitals zette nog eenmaal aan, maar verder dan een doelpunt van Thom Volbeda kwamen ze niet.

Flyers/Capitals U16 won vorige week nog de nationale beker en mag dit seizoen proberen ook de nationale titel te veroveren in de Elite divisie U16. Het team wist eerder al een wedstrijd te winnen en kreeg afgelopen weekeinde in Leeuwarden het team van Tilburg op bezoek.
De Brabanders toonden zich niet onder de indruk van de bekerwinnaar en namen al in de eerste periode een 0-4 voorsprong. Pas enkele seconden voor tijd kwam Flyers/Capitals terug tot 1-4 toen Tristan Houben scoorde op assist van Tim Schaasberg.
Ondanks de forse achterstand probeerde Flyers/Capitals in de tweede periode terug te komen in de wedstrijd. Dat leek te lukken want in de achtste minuut zorgde Lennart Vosmer op assist van Tom Speel voor 2-4. Vijf minuten voor het einde van het tweede speldeel zorgden beide spelers zelfs voor 3-4. Ditmaal kwam het doelpunt van de stick van Tom Speel. Daarmee leek de wedstrijd weer helemaal open, maar drie minuten voor tijd liep Trappers toch weer uit naar 3-5.
Vroeg in de laatste minuut van de derde periode nam Tilburg ene 3-6 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd zorgde Frits Doop samen met Dave van den Bos en Tim Schaasberg nog wel voor 4-6, maar verder kwamen de Friezen niet.
In de laatste minuut bepaalde Tilburg de eindstand op 4-7 waardoor Flyers nu van de twee gespeelde wedstrijden een heeft gewonnen.

Flyers U12 wist de eerste wedstrijd in de eerste divisie vorig weekeinde in Leiden dik te winnen, maar afgelopen zondag kwamen ze er in de thuiswedstrijd tegen Leeuwarden niet aan te pas.
Nadat de Leeuwarders een voorsprong hadden genomen na een Heerenveense straf werd het snel 1-1 door een doelpunt van Lasse Reinder die scoorde op aangeven van Mats Westra.
Nog voor het einde van de eerste periode nam Leeuwarden echter een 1-3 voorsprong.
In de tweede periode liep Capitals uit naar 1-6 in een fase dat de Heerenveeners veel straffen kregen wegens aanmerkingen op de leiding. Het leverde een powerplay doelpunt op voor de Leeuwarders.
Silvar Wierdsma wist Flyers terug te brengen tot 2-6 met hulp van Senne van der Vlugt en Mats Westra.
In de derde periode kwam Flyers er niet meer aan te pas. Capitals liep uit naar 2-10 wat ook de eindstand was. Twee minuten voor tijd werd Lasse Reinders wegens aanmerkingen op de leiding naar de kleedkamer gestuurd.
Flyers boekte in deze wedstrijd een totaal van 62 strafminuten, Capitals stelde daar slechts 10 tegenover.

In de vierde divisie kreeg Frisian Bombers bezoek van het Leidse Polar Bears. De gasten namen snel een voorsprong, maar nog in de eerste periode stelde Bombers daar vier treffers tegenover. Randy van den Heuvel scoorde twee maal en had in het derde doelpunt van Michel Menninga een groot aandeel. Bas Beeksma scoorde op aangeven van Pieter Hiemsta en Erik Landman waardoor de eerste periode met een 4-1 tussenstand werd afgesloten.
In de tweede periode kwam Bombers door een straf voor Juriaan Vlieger met een numerieke minderheid op het ijs te staan, maar Arjan van der Wal scoorde short-handed 5-1. Michel Menninga scoorde een paar minuten later het zesde Friese doelpunt. Bij die goal was opnieuw Randy van den Heuvel betrokken.
Vroeg in de derde periode kwam Leiden terug tot 6-2, maar Randy van den Heuvel zorgde met zijn derde goal voor het zevende Friese doelpunt. Van den Heuvel zorgde even later voor een assist waardoor Erik Landman de stand op 8-2 bracht. In de laatste vijf minuten kwam Polar Bears nog terug tot 8-4.

In de vijfde divisie leed Slapsticks Flyers een dramatische nederlaag in de uitwedstrijd bij koploper Leiden Gladiators. Via de periodestanden 7-0, 9-0 en 10-1 kregen de Heerenveeners met 26-1 klop. Het enige Friese doelpunt werd gemaakt door Andre van Drogen.

Copyright: © GvdM – Heerenveen Flyers
Foto: © Annelies van der Lans