Na de gewonnen wedstrijd uit in Nijmegen stond afgelopen zondag de match tegen Zoetermeer Panthers op de kalender. Onze UnisFlyers begonnen de eerste periode voortvarend met veel druk op de goal van de tegenstander, enkele mooie saves van Britney Dijkstra de goaly van Zoetermeer voorkwamen de eerste goal.  Maar zoals vaak als je veel druk op de tegenstander zet na zeven minuten een puck langs de oren van onze goaly Thijs. Wederom zetten de flyers met toch wel slordig spel veel druk op de tegenstander en warempel een paar minuten later de 2-0 voor de Panthers door een verdedigend foutje. Hier en daar vielen bij beide teams in de 1e periode nog wat straffen maar helaas konden wij niet tot scoren komen.

De 2e perioden begon weer voortvarend veel spel in het verdediging vak van de tegenstander en na 24 minuten was het dan ook raak een na een pass van Gijs een break-away van Sebas stand 2-1.  De tegenstander kon eigenlijk niets terug doen en beperkte zich tot verdedigen en wederom in de 33e minuut was het weer Sebas die scoorde vanuit een pass van Roos. In de 2e periode lieten de Flyers bij vlagen goed ijshockey zien er werd netjes samen gespeeld ook Roos kwam een paar keer alleen voor de keeper maar  elke keer net niet in het net.

Tijdens het fruit en thee kwamen onze dames en heen weer uitgerust op het ijs, en weer een herhaling van zetten een hoog tempo en veel kansen voor de flyers die nu echt warm begonnen te draaien. Na 42 minuten was het Olivier die vanuit een rebound wist te scoren. Na de 3-2 was er geen houden meer aan een tegenstander die nog maar af en toe het verdedigings vak uitkwamen en een minuutje later was het 5-2 met een fantastische knaller van Sebas vanuit een assist van Luna. Weer 5 minuten later was het Luna die scoorde zonder dat de Panthers een weerwoord hadden op ons spel. Gijs wist de 6-2 te scoren vanuit een prachtig schot vanuit de hoek en Sebas maakte de wedstrijd af met een laatste goal stand 7-2. Met deze overwinning gaan de flyers dan ook aan de leiding in de eerste divisie, aanstaande zondag staat de topper tegen de nr. 3  tillburg  trappers uit op de agenda.

Jacques