Update: Vanmiddag heeft een bestuur afvaardiging van Stichting Jeugd IJshockey (Lenneart Scheenstra en Chéval van den Bos) in een constructieve sfeer om tafel gezeten met Marc Winters, Aletta van de Haar en Beert Boomsma van Thialf om een oplossing te zoeken voor de gerezen problemen. Hieruit zijn t.b.v. de jeugd enkele afspraken gemaakt.

Met de IJshockeysCool kunnen we aankomende zondag 9 december en op zondag 23 december van 11-12 uur terecht op het krabbelbaantje (curlingbaan) in de grote hal. Op de  andere beide zondagen in december lukt niet i.v.m.  schaatstoernooien. Wellicht lukt het wel op nog op een ander moment in die weken.

Voor U8-10 gaat men kijken naar de mogelijkheden van de 30*60 baan (shorttrack baan) in de grote hal. Als men dat bevestigt proberen we ook nog voor U12 en 14 1x per week daar terecht te kunnen voor power skating. De materialen voor de IJshockeysCool kunnen we elders in Thialf opslaan.

Voor de competitie spelende teams wordt een oplossing gezocht, op dit moment zijn er gesprekken gaande met Leeuwarden. De bereidheid daar en ook van de NIJB is groot om onze stichting te helpen.
De wedstrijden die dit weekeinde in Thialf waren gepland in de tweede en vierde divisie zijn inmiddels verplaatst naar Leeuwarden. De wedstrijd tussen Ugly Faces en Frisian Flashguns wordt zondag om 16:30 uur gespeeld. De wedstrijd tussen UNIS Flyers 4 en Amsterdam wordt gespeeld om 19:00 uur. De toegang voor beide wedstrijden is gratis!

Maandag al gaat een team van constructeurs en de aannemer aan de slag met een uitgebreide inspectie om vast te stellen hoe groot de problemen zijn. Uiteraard hopen wij net als Thialf dat het meevalt en dat alles misschien met een sisser afloopt en de ijshockeyhal binnen korte tijd weer beschikbaar is.

De organisatie van het Jeroen Beeksma Tournament 2018 dat voor 22 en 23 december op het programma staat heeft besloten voorlopig deze data aan te houden in afwachting van het onderzoek. Wel zijn de deelnemers inmiddels op de hoogte gebracht van de problemen.

Op de foto hierboven ziet u de curlingbaan links (blauw gemarkeerd) en de shorttrackbaan rechts (geel gemarkeerd).

Update: De voor vandaag vastgestelde wedstrijden van Ufly Faces vs. Frisian Flashguns en UNIS Flyers 4 vs. Amsterdam Snipers die in Leeuwarden zouden worden gespeeld gaan niet door.