Het wedstrijdverslag door de ogen van een Leek.
Voor het eerst sinds jaren klim ik maar weer in eens in de pen. En dat is dat lastig bij een wedstrijd als deze waar de winst er inzat maar het tij keerde.
Ik ga maar altijd uit van het goede van een ieder en Wat u niet wil dat u geschied doe dat ook een ander niet. Gebruik maken van elkaars plussen en elkaar helpen de minnen te verbeteren. Maar ja wie ben ik , ik ben een leek met 10 jaar betrokkenheid en ach ja, ook de emotie soms laat oplopen, maar die toch ook wel een mening heeft en die best gehoord mag worden. Uiteraard met respect naar een ander toe maar wel met open mind.
Maar goed, nu de wedstrijd vanuit mijn ogen:
Op de tribune zit meer publiek van de Flyers dan van Nijmegen dus dat doen we goed. We zitten er klaar voor , het is er koud, maar de kerstbomen zijn aanwezig en de ballen hangen aan het plafond. Het fluitsignaal is gegaan en de wedstrijd is begonnen. De eerste periode is begonnen. Robby den Edel staat op goal en Almer de Boer is mee als tweede keeper. Na 7 minuten spelen valt de 0-1 gescoord door Dennis Sikma met assistentie van Zahir Hup en Joey de Jong. Goal uit het boekje zal ik maar zeggen, niet gaan voor eigen glorie maar voor de beste optie Top gedaan!. Het spel gaat wat op en neer en oogt enigszins chaotisch voor mij. Het duurt tot bijna de twaalfde minuut dat er een goede pass van Kian Dreesens op de stick van Jari Hiemstra komt en hij deze keurig afmaakt. De 0-2 is een feit. De periode wordt uitgespeeld met nog twee straffen voor Nijmegen en één voor de Flyers maar het verandert niets aan de stand.
We gaan de tweede periode in waarvan ik zo langzamerhand door de jaren heen het gevoel heb dat deze standaard een stuk minder is, zit gewoon tussen alle Flyers oren. Niet fijn om naar te kijken , het lijkt of er lood in de benen zit en niets wil er echt goed van de grond (ijs) komen en de periode eindigt met eenzelfde stand. Er zijn voor Nijmegen twee straffen geweest maar dat heeft geen effect gehad, de powerplay lijnen kwamen met te weinig power op het ijs en konden geen verandering aan de stand brengen. De twee straffen van de Flyers werden ook niet door Nijmegen benut. Een weinig spannende periode.
De derde periode zaten we weer hoopvol gestemd op mijn stoel en dachten we nu komt het goed laten ze er nu een derde bij maken dat zitten we wat steviger in het zadel en dan afmaken. Ja hoor na anderhalve minuut valt de derde goal voor de flyers. Zahir Hup scoort met assist van Joey de Jong en Jeremy Ten Brink. He he dat voelt safe ……. Ineens gaat er iets helemaal mis , een straf voor de Flyers en nog eens twee straffen tegelijkertijd bijna, Nijmegen maakt gretig gebruik en de 1-3 zit erin en nog geen minuut later ligt de 2-3 erin….. De teamspirit is weg men lijkt teveel individueel bezig, erg jammer dit doet de wedstrijd geen recht. Inmiddels hebben we nog 10 minuten speeltijd en is de chaos en verbijstering is bij ons als publiek groot. Weg met de ego’s, pass nou eens, speel niet voor eigen glorie en benut al je spelers. Nijmegen putte kracht uit deze stand en maakte de gelijkmaker 3 minuten voor tijd. De Flyers hebben in de laatste drie minuten weinig kunnen inbrengen en overtime was het resultaat. Zo zonde. Drie tegen drie ….. ja wie is het sterkste. Een straf hielp Nijmegen zodat ze met 4 man konden spelen en niet veel later viel de 4-3…. Wij als publiek zaten op ons hoofd te krabben dit had toch niet hoeven te gebeuren. Het niet inzetten van alle lijnen begrijp ik als leek al helemaal niet. Zakelijk gezien zet ik mijn goede werknemer toch ook niet extreem in dat raakt hij/zij over belast en heb ik niets…. Ik heb ooit een coach horen zeggen “je bent zo goed als de slechtste speler” waarmee hij bedoelde dat je als team moet zorgen dat een mindere speler beter word en zo word je als team steeds beter.

Copyright: © Heerenveen Flyers
Foto’s: © Annelies van der Lans