Voorzitter Lenneart Scheenstra werd vanmiddag door burgemeester van de Zwan op de hoogte gesteld van de testresultaten van gistermiddag. Scheenstra: “Het was geen goed nieuws. Uit de tests is naar voren gekomen dat er toch meer vervorming van het dak optreedt dan de theoretische modellen voorspelden”.
Dat betekent dat van de 3 scenario’s het eerste (alles veilig, hal weer open) nu dus definitief uitvalt. De twee resterende scenario’s (tijdelijk met beperkte maatregelen oplappen of hal einde levensduur) worden nu verder uitgewerkt. Deze vrijdag komt meer duidelijkheid daar over.
Scheenstra heeft Thialf gevraagd of men anticipeert op het slechtste scenario waarbij men probeert een alternatieve ijsvloer te organiseren zodat de teams hun trainingen en wedstrijden toch kunnen voortzetten. Volgens de directie van het ijsstadion wordt die mogelijkheid onderzocht.

Later meer.