Zaterdag 22 december moest het U14-team van Unis Flyers in Groningen aantreden tegen hun leeftijdsgenoten. Ondanks het feit dat het team slechts beperkt had kunnen trainen als gevolg van de perikelen rondom Thialf, was men er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Direct vanaf de eerste face-off namen de Flyers het heft in handen en speeldde het spel zich voornamelijk af in het verdedigingsvak van de Groningers. De Flyers wisten veel kansen te creeeren maar de goalie van GIJS stond een puike partij te keepen. In de 14e minuut brak Patrick Meijer de ban en scoorde de 1-0. De Groningers schaatsten voornamelijk achter de puck aan, dus de vraag was hoe lang men dit kon volhouden. De eerste periode werd afgesloten met een 1-0 voorsprong.

In de 2e periode gingen de Flyers door met waar ze mee bezig waren: aanvallen. Dat aanvallen werd beloond want binnen 2 minuten wisten Luna Jongsma en Patrick Meijer het net te vinden. Tijdens een van de spaarzame uitbraken wist Groninger Mika Wagenmakers, de eerste treffer van GIJS op het scorebord te zetten. Nog binnen de minuut wisten Jordy Post via mooi combinatiespel met Jesper Geertsma de 1-4 te scoren. Niet veel later voltooide Patrick Meijer zijn hattrick. In de 27e minuut wist GIJS de aansluiting te houden door een goal van de snelle en behendige Groningse aanvaller Nick Stol. Het bleek slechts van korte duur want de 2e periode werd dankzij goals van Sebas Bruin en Nick van den Bos afgesloten met een 2-7 voorsprong. Wat mooi was om te zien is dat het positiespel en passing heel goed ging. Het team verbetert zich hier iedere week in.

In de 3e periode was het spelbeeld niet anders: een dominant spelend Flyers team die hun tegenstanders hun wil op legden. De Groningers boden dapper weerstand maar konden het niet meer beschaatsen. De Flyers liepen uit naar een riante 16-3 overwinning door goals van Roos Karst, Luna Jongsma Gys Vollmann (2x), Patrick Meijer (2x) en Sebas Bruin (3x).

Uiteraard gaat de aandacht vaak uit naar de doelpuntenmakers, maar deze overwinning was met recht een teamprestatie. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als we elkaar nog iets meer de puck “gunnen”. De beide verdedigingslijnen met Roos Karst, Mirthe Huffels, Roel Regts en Damien Bergsma, speelde buitengewoon attent en neutraliseerden praktisch ieder tegenoffensief. Heel knap. Tevens was het mooi dat Espen Scheenstra, weer hersteld van zijn sleutelbeenbreuk, de hele wedstrijd kon spelen ondanks het feit hij met een nieuwe polsblessure kampt. Mooie teamspirit dus Voor de staf en het publiek was het echt genieten, dat het vele trainen onder leiding van Trevor Hunt zijn vruchten afwerpt.

Al met al vuurden de Flyers gedurende de wedstrijd meer dan 60 schoten op goal van de tegenstander af en kwamen de Groningers niet verder dan 20. Door deze overwinning voert Unis Flyers U14 de ranglijst in de 1e divisie aan en mag zich dus “Herbst Meister” noemen. De spelers kunnen met een uitstekend gevoel de Kerstdagen tegemoet. De dag na Kerst staat de eerstvolgende training weer op het programma.

Foto’s: Fokke Bergsma