Na de thuis nipt verloren wedstrijd tegen Gys Groningen hadden onze dames wat recht te zetten en eindelijk waren we weer eens op een enkeling na zo goed als compleet. Door de perikelen in ons eigen Thialf en de beperkte ijstijd waren de verwachtingen niet zo hoog, maar onze dames begonnen de wedstrijd voortvarend na een straf van Gys mikte Hilde na een prachtige pass van Jessica de puck in het net van Gys 1-0.
Na deze goal kwam het spel langzaam op gang beide teams lieten meer dan uitstekend spel zien veel passes en hoog tempo aan beide kanten. Na 7.37 volgde er een straf van Luna een sterke verdedigingslijn wist niet te voorkomen dat Gys de stand recht trok door een goal van Stevie van Onna. Na de bemoedigende woorden van onze coach Marcel Gooijer in de pauze tussen de twee periodes gingen de dames weer op het ijs voor de tweede periode en wat voor een periode, het tempo bij onze dames werd weer wat opgeschroefd. Na een straf van Gys wegens crosschecking toverde Marcel een ogenschijnlijk sterk lijntje op IJS want 6 seconden later scoorde Hilde vanuit een prachtige pass van Jessica 1-2. Onze dames kwamen als een diesel op stoom want Ivanna scoorde al snel na de 1-3 na een assist van onze “turbo” Danique. Gys wist af en wat druk op onze goalie “Fabs” te zetten maar onze defence hield dapper stand. Na 31 minuten was het weer raak met een snelle back hand goal van onze “turbo” Danique vanuit een assist van Ivanna; stand 1-4. Even later wist Hilde de 1-5 te scoren vanuit een break-away. Pas aan het eind van de tweede periode wist Gys pas weer wat terug te doen met een goal, de dames gingen de kleedkamer in voor een welverdiende rust en een altijd goed verzorgd hapje van onze “moeke” Sietske!
Gys kwam op het ijs met het voornemen om wat aan de uitslag te doen, ze begonnen echt pittig en feller te spelen maar onze dames waren niet echt onder de indruk want na 1 minuutje in de 3e periode te hebben gespeeld mikte Ivanna wederom de puck met een knal in de goal van Gys. Even moest onze Jessica, Roos en Esther het met zijn drieën oplossen want Hilde en Danique mochten 2 minuten op de bank plaatsnemen vanwege hooking en crosschecking en ook nu was Gys eigenlijk kansloos want Esther wist shorthanded te scoren! Vertwijfeld probeerde Gys wat terug te doen maar elke keer was het onze defence die het gevaar wist te keren. Na een uitstekende pass cross over het ijs van onze keeper fabienne wist Esther de 2-8 te scoren en was het tijd voor een goaly-change Fabs ging het ijs verlaten en Arwen mocht onze goal verdedigen.
Opvallend in deze periode was het zeer hoge tempo, onze altijd als “een rots in de branding” verdedigende Jessica de Graaf was zelfs achter de goal van Gys te vinden !! De 10 hing misschien in de lucht maar was er nog wel tijd genoeg ? het antwoord was JA want Danique wist op 59.37 de stand op 9-2 te zetten, het meegereisde publiek stond op de banken in IJshal Kardinghe de 10., 10, 10 werd gescandeerd de dames van Gys keken vertwijfeld om zich heen met een blik van nou dat gaat ons niet gebeuren. De puck werd weer in het spel gebracht door de scheidsrechter de face off werd gewonnen door Hilde en 10 seconden later dan de 9-2 “slalomde” Esther door de defence van Groningen en scoorde ze met nog tien seconden te gaan de 10e goal de dames van Gys vertwijfeld achterlatend op het Kardingse ijs! Kortom een heerlijk middagje ijshockey voor onze dames en meegereisde publiek en een revanche voor de verloren wedstrijd in ons eigen thialf.

Esther de Jong, captain van het Nederlands U18 vrouwenteam, won vanmiddag de Faber Sport Trofee als “Player of the game”.

Van uw verslaggever,
Jacques