Flyers speelde zondag een thuiswedstrijd tegen het team van Red Eagles Den Bosch. De wedstrijd vond plaats in Alkmaar omdat Thialf nog steeds niet beschikbaar is. Het eerste divisie team traint normaal twee maal in de week, maar door het gebrek aan ijs wordt helemaal niet meer getraind. Uiteraard heeft het allemaal gevolgen voor de vorm van het team.
Laagvlieger Den Bosch had het in de eerste periode moeilijk tegen Flyers, maar die wisten de kansen niet in doelpunten om te zetten. Het duurde tot de veertiende minuut voordat Bjorn de Haan met assistentie van Kian Dreesens en Frits Doop de score kon openen.
In de tweede periode bood Red Eagles verrassend veel tegenstand en was het aan doelman den Edel te danken dat de teller voor Den Bosch op nul bleef staan. Flyers ging in deze periode doeltreffender met de kansen om. In de tweede minuut kwam de 2-0 van de stick van Lars Oord (Joey de Jong, Jari Hiemstra). Een straf voor een Bossche speler wegens boarding werd nog geen minuut later uitgebuit door Bjorn de Haan die daarbij werd geassisteerd door Joey de Jong. Een straf voor Wesley Timmermans leek de gelegenheid voor Den Bosch om de aansluitingstreffer te produceren, maar het was Jari Hiemstra die shorthanded de 4-0 liet aantekenen.
Met die riante voorsprong voor Flyers begonnen beide teams aan de slotperiode. In de tweede minuut scoorde Den Bosch de tweede treffer, maar een Bossche straf, vijf minuten voor tijd, werd opnieuw door Flyers goed benut. Wesley Timmermans scoorde 5-1 met assist van Tobias Meijer. Met vier minuten op de klok leek er dan ook niets aan de hand voor Flyers.
Maar toen even later Leon van der Veen voor twee minuten naar de strafbank werd gestuurd voor een late hit en hij een minuut later werd gevolgd door Tobias Meijer voor roughing en Bjorn de Haan voor crosschecking kreeg Den Bosch met twee spelers meer op het ijs toch nog de gelegenheid dichterbij te komen. Eagles wist twee maal gebruik te maken van het buitenkansje, maar verder dan 5-3 kwamen ze niet.
Flyers komt dit weekeinde twee maal in actie. Zaterdagavond staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Eindhoven op het programma. De Brabanders zijn aan een uitstekend seizoen bezig en zijn inmiddels opgerukt naar een derde plaats op de ranglijst. Zondagavond speelt Flyers weer ‘thuis’ tegen Leeuwarden. De wedstrijd vindt plaats in Leeuwarden en begint om 19:00 uur.

Foto’s: Annelies van der Lans

U12

Flyers U12 speelde zaterdag in Leeuwarden de thuiswedstrijd tegen GIJS Groningen. Het werd een doelpuntrijk duel in de 11-Steden hal. Net voor de eerste vijf minuten voorbij waren kwam Flyers op een 1-0 voorsprong door Mats Westra (Moby Kruizenga, Lasse Reinders). Groningen liet het er echter niet bij zitten en kwam binnen drie minuten al weer op voorsprong. Het was opnieuw Mats Westra die scoorde voor Flyers en daarmee de stand weer op gelijke hoogte bracht. Moby Kruizenga en Tim de Jong verzorgden de assists. Lang duurde de Friese vreugde niet, want al een minuut later was het weer 2-3 voor de Groningers. Anderhalve minuut voor tijd was het Silvar Wierdsma die met hulp van Senne van der Vlugt toch nog de gelijkmaker wist te scoren.
Nadat Groningen in de negende minuut van de tweede periode weer op voorsprong was gekomen leek Flyers de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Mats Westra scoorde zijn derde doelpunt met assistentie van Tim de Jong en Niek Strijkers en bracht daarmee de stand weer op 4-4. Vijf minuten voor het tijd scoorde Westra al weer, ditmaal geholpen door Moby Kruizenga en Lasse Reinders. Een halve minuut later scoorde Lasse Reinders zelfs 6-4 met assists van Tim de Jong en Niek Strijkers.
In de derde periode knokte Groningen zich toch weer naast Flyers en leek de wedstrijd lange tijd in een 6-6 gelijkspel te zullen eindigen. Vlak voor tijd kreeg Flyers een kans om de wedstrijd te winnen omdat Groningen een straf kreeg. Het waren echter de Groningers die short-handed wisten te scoren en daarmee de volle winst opeisten.

U16

Flyers/Capitals U16 reisde zaterdag af naar Tilburg voor de moeilijke wedstrijd tegen koploper Tilburg Trappers. In de eerste periode wist Flyers/Capitals niet te scoren, maar het thuisteam deed dat twee maal waardoor de tussenstand 2-0 was.
De Friezen weigerden zich echter neer te leggen bij een nederlaag. In de negende minuut van de tweede periode scoorde Tom Speel twee maal, beide keren op assist van Lennart Vosmer. Vijf minuten voor het einde van het tweede speldeel wist Trappers toch weer op voorsprong te komen. Lennart Vosmer moest even later met een game voor commentaar op de wedstrijdleiding vertrekken en mocht de rest van de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.
In de vijfde minuut van de derde periode kreeg Flyers een kans op de gelijkmaker toen een Tilburgse speler voor twee minuten naar de strafbank werd gestuurd. Het waren echter de Trappers die short-handed scoorden en een voorsprong van twee punten namen.
In dezelfde minuut echter kwam Flyers/Capitals toch weer dichterbij toen Tim Schaasberg scoorde met hulp van Jorrit Koperdraad. Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd ging goalie Bloemsma naar de kant om plaats te maken voor een extra veldspeler in een alles of niets poging toch nog een punt binnen te halen. De Heerenveeners slaagden er echter niet in de vierde treffer te scoren, 18 seconden voor het einde besliste Tilburg de wedstrijd door de puck in het lege doel te schieten.

Slapsticks

Na drie nederlagen op rij wist Slapsticks Flyers weer een wedstrijd te winnen. In Utrecht werd hekkensluiter IJCU Zwarte Draken eenvoudig met 2-20 opzij gezet.
Na de eerste periode stond al een 0-7 voorsprong op het bord door doelpunten van Nick Meijer, Klaas Meijer (3x), Gerrit Wagenaar en Erwin Idzenga (2x).
Gerrit Wagenaar scoorde in de tweede periode de achtste Friese treffer. Hij werd gevolgd door Erwin Idzenga, Remco de Jong, Ben Timmer en Nick Meijer zodat na twee periodes de stand al was opgelopen tot 0-12.
In de eerste twee minuten van de slotperiode wist Utrecht twee maal iets terug te doen, maar daarna was het stormlopen op het Utrechtse doel. Flyers scoorde nog acht maal, door Remco de Jonge (3x), Ben Timmermans, Nick Meijer, Erwin Idzenga, Anne Tijsma en Joris Nogarede.

Bombers

In Amsterdam tegen Snipers was de opdracht duidelijk: winnen om in het spoor van UNIS Flyers 4 te blijven dat twee punten was uitgelopen. Dat leek aanvankelijk eenvoudig te lukken. Door doelpunten van Randy van den Heuvel (3x) en Pieter Hiemstra stond al na 6 minuten een 0-4 voorsprong op het bord. Remco Goethals scoorde zelfs 0-5 voordat Amsterdam nog iets terug kon doen. De eerste periode werd afgesloten met een 1-5 voorsprong voor Bombers en er leek geen vuiltje aan de lucht.
In de tweede periode kwam Amsterdam echter terug tot 4-5 voordat Michel Menninga met assistentie van Randy van den Heuvel de zesde Friese goal kon scoren. Drie seconden voor het einde van de tweede periode wist Amsterdam nog terug te komen tot 5-6.
Een straf voor Siedo Bos in de derde periode betekende negen minuten voor tijd de Amsterdamse gelijkmaker. Voor Frisian Bombers was de gifbeker nog niet leeg. Nauwelijks een minuut later wisten de Amsterdammers ook nog de volle winst te pakken.