Op een of andere manier zijn de wedstrijden thuis of uit altijd extra beladen. Afgelopen zaterdag 19 januari was de wedstrijd ook nog eens extra pittig.

  1. We speelden “thuis” in Alkmaar
  2. Na al het blessure leed vanaf het begin van het seizoen was het nu helaas Espen Scheenstra die door een dubbele armbreuk dit seizoen niet meer in actie komt
  3. De strijd ging ook nog eens om de toppositie in de eerste divisie

Alkmaar had nog geen verliespunten en de Unis Flyers had 1 verliespunt door een gelijk spel tegen medekoploper Tilburg.

Een half uurtje later dan gepland ging de wedstrijd van start en meteen was er van beide kanten druk op de goal en pittig spel, maar na al 2 minuten was het raak. Jordi tikte de puck langs de goalie van Alkmaar via een strakke pass van Roos, 1-0 voor de Flyers. De beginfase van de eerste periode begon uitstekend voor de Flyers, want het was onze eigen Luna “lighting” Jongsma die door uitstekend spel in dezelfde minuut de 2-0 op het bord wist te krijgen. Alkmaar kwam echter uitstekend terug, veel afstand klappers van vooral Sem Meijer op de goal van Arwen en na 7 minuten gespeeld te hebben verdween de puck via een ongelukkige rebound in de Goal van Arwen.   Alkmaar werd sterker en sterker, maar onze defence duo’s Liam (terug van een blessure)/ Damian en Roos/Mirthe hielden samen met Arwen de stand in de eerste periode op 2-1.

De tweede periode begon vooral pittig met keihard spel van de “reuzen” van Alkmaar, maar onze spelers hielden dapper stand! Opvallend was dat ondanks het harde spel van Alkmaar het toch de Unis Flyers waren die de meeste straffen kregen. Maar liefst 6x speelden we met 1 man minder. Alkmaar ging steeds beter en beter spelen, de puck kwam soms met moeite uit ons verdediging vak, maar toch sloten de Unis Flyers mede door het meer dan uitstekende keep werk van Arwen de tweede periode af met een 2-1 voorsprong.

Na de pauze ging het publiek er nog even voor zitten, een harstikke spannende wedstrijd waar beide teams goed spel lieten zien. En weer ging het spel in een hogere versnelling, van beide kanten werden er straffen uitgedeeld en geïncasseerd, maar helaas voor de Flyers wist Bryan Eimers in de 49ste minuut voor Alkmaar te scoren.  Was dit het breekpunt?  Nee, want in de 53ste minuut wist Roos de Alkmaarse goalie te passeren met een afstand klapper vanaf de blauwe lijn. En spannend werd het! Een razendsnelle break out van Damian werd gestopt met veel geweld door de defence van Alkmaar Horatio Roelofsen. Voordat een knokpartij ontstond tussen Damian en Horatio wist onze “turbo” Gijs in de 59ste minuut nog te scoren, stand 4-2!  In de laatste minuut met hier en daar nog wat commotie kregen de Flyers waarvoor ze kwamen: de VOLLE winst in Alkmaar.  Na het laatste fluitsignaal doken onze kids meteen op onze goalie Arwen “TC” ten Cate die een bloedvorm keepte.

Bovenin de competitie is en blijft het spannend. Tilburg staat nu op de 1ste plaats met 11 punten uit 6 wedstrijden, gevolgd door Unis Flyers met 5 gespeelde wedstrijden en 10 punten. Alkmaar is derde met 8 punten uit 5 wedstrijden.

Jacques Karst