Voor de tweede maal speelde het eerste divisieteam van Heerenveen Flyers een thuiswedstrijd in het stadion van de tegenstander. Ditmaal was Capitals Leeuwarden de tegenstander van Flyers in de 11-Stedenhal. Omdat Thialf pas op 1 februari weer beschikbaar is was die hal ditmaal het toneel van een thuiswedstrijd.
Voor Flyers was het al de tweede wedstrijd in het weekeinde. Een avond eerder moest in Eindhoven worden aangetreden tegen Kemphanen dat de laatste weken in een uitstekende vorm verkeert. Voor Flyers dat in de afgelopen twee maanden slechts vijf keer trainde kwam die wedstrijd op een verkeerd moment.
Kemphanen nam onmiddellijk het initiatief en ondanks uitstekend spel van doelvrouw Fabienne Gooijer nam de thuisploeg al na 12 minuten een 3-0 voorsprong. In de zestiende minuut kwam Flyers terug tot 3-1 toen Joey de Jong met assistentie van Bjorn de Haan het eerste Friese doelpunt scoorde. Twee minuten voor tijd scoorde Eindhoven echter nog een keer zodat de teams met een 4-1 tussenstand gingen rusten.
In de tweede periode liep de thuisploeg uit tot 7-1, maar vijf minuten voor tijd scoorde Jari Hiemstra uit een penalty-shot na een overtreding van een Eindhovense verdediger. In die fase kreeg Eindhoven steeds meer straffen, maar Flyers wist niet te profiteren. Eindhoven deed dat later wel waardoor de stand op 8-2 kwam. Nauwelijks 20 seconden later was het alweer 8-3 toen Zahir Hup wist te scoren uit een assist van Joey de Jong. Halverwege de tweede periode werd Fabienne Gooijer vervangen door doelman Robby den Edel.
Ook hij kon niet voorkomen dat Eindhoven in de derde periode uitliep naar een 12-5 overwinning. Zahir Hup en Tobias Meijer stelden daar voor Flyers nog twee treffers tegenover.

Een avond later leed Flyers in een rommelige wedstrijd opnieuw verlies. Leeuwarden leidde na de eerste periode met 1-2, na een 0-2 achterstand leverde een Leeuwarder overtreding een powerplay op voor Flyers die door Zahir Hup werd verzilverd met hulp van Joey de Jong.
In de tweede periode nam Capitals door Gill Göbel echter opnieuw een voorsprong zodat Flyers opnieuw tegen een achterstand van twee punten aan keek. Opnieuw leverde een Leeuwarder overtreding de kans op voor Flyers om dichterbij te komen. Joey de Jong scoorde al na 10 seconden de tweede Heerenveense treffer met assists van Zahir Hup en Bjorn de Haan. De tweede periode eindigde in 2-3 zodat er nog volop kansen waren voor Flyers om de ‘thuiswedstrijd’ nog met een goed resultaat te beëindigen.
Al in de eerste minuut van de derde periode echter werd Jari Hiemstra voor twee minuten naar de strafbank gestuurd. Leeuwarden profiteerde door oud-Flyer Pim van der Meulen die de vierde treffer scoorde voor de Leeuwarders. Een straf voor Jari Hiemstra leverde even later powerplay op voor Capitals die daarvan gebruik maakten om op een 2-5 voorsprong te komen.
Flyers dat in deze wedstrijd versterking kreeg van vierde divisie speler Michel Menninga probeerde nog terug in de wedstrijd te komen, maar verder dan een derde goal van verdediger Joel van Baarsen die scoorde op aangeven van Wesley Timmermans kwamen ze niet.

Komend weekeinde speelt Flyers opnieuw een ‘thuiswedstrijd’ omdat Thialf nog niet open is. In Alkmaar is het team van Den Haag de tegenstander. In het weekeinde dat het Heerenveense ijshockeystadion weer open is, spelen ze twee uitwedstrijden, zaterdags tegen Dordrecht en een avond later in Tilburg.

Foto’s: Annelies van der Lans

Frisian Flashguns

Frisian Flashguns speelde een uitwedstrijd in Amsterdam. De Friezen kwamen door Peter Wagteveld en Sander Dijkstra op een 0-2 voorsprong, maar vier minuten voor het einde van de eerste periode kwamen de Amsterdammers al weer gelijk. Johannes van der Schaar zorgde vlak voor tijd toch nog voor een Heerenveense voorsprong.
Sander Dijkstra en Jacco Borger zorgden in de tweede periode voor een grotere afstand. Beide spelers scoorden elk twee maal, maar Dijkstra assisteerde ook nog bij de beide doelpunten van Borger.
In de slotperiode scoorden beide teams nog drie maal zodat een 5-10 overwinning voor Flashguns op het scorebord kwam te staan. Aan Heerenveense kant scoorde van der Schaar, Jacco Borger en Peter Wagteveld de doelpunten.

Flyers Capitals U19

Flyers/Capitals U19 reisde naar Tilburg om het daar op te nemen tegen koploper Tilburg Trappers. Die wedstrijd werd vlak na het BeNe liga treffen tussen Tilburg Trappers Toekomstteam en UNIS Flyers Heerenveen gespeeld. Die wedstrijd werd door Heerenveen met maar liefst 0-20 gewonnen.
Voor Flyers/Capitals was de tegenstand veel groter. De Tilburgers sloten de eerste periode af met een 3-0 voorsprong en voegden daar in de derde periode nog eens twee doelpunten aan toe.
In de derde periode kwam een 6-0 tussenstand op het bord voordat Flyers er eindelijk in slaagde iets terug te doen. Binnen vijf minuten bogen ze de stand om naar 6-4. Dave van den Bosch, Justin Visser, Tom van Houten en Tim Schaesberg verzorgden de doelpunten.
Verder kwam Flyers niet, Tilburg scoorde nog een maal waardoor de eindstand 7-4 werd.