Het is al vaker gezegd en geschreven, maar namens ons U14 Unis Flyers-team en aanhang dank aan onze “buur” club Leeuwarden Capitals, want zonder hun hulp waren de problemen voor onze teams onoverbrugbaar groot geworden. 

Onze directe tegenstander om de eerste plek in de rangschikking Tilburg verspeelde een kostbaar punt tegen Eindhoven wat het bovenin steeds spannender maakt. Mochten de Flyers van Devils Nijmegen winnen dan zijn we Tilburg op 1 puntje genaderd met 1 wedstrijd minder gespeeld! Uit hadden we nipt van Nijmegen gewonnen, dus we waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd begon voortvarend en het leek in die eerste minuten wel een herhaling van de wedstrijd tegen Alkmaar. Net als vorige week wist Jordy al na 2.05 de score te openen (een seconde eerder dan tegen Alkmaar!), twee minuten later was het nu Carmen Jongsma (i.p.v. haar zus Luna tegen Alkmaar) die de keeper met een prachtige goal wist te passeren. In de eerste periode was het team van de Flyers veel in het vak van Nijmegen te vinden; Nijmegen kwam er maar sporadisch uit om hier en daar een plaagstootje uit te delen. De druk op de Nijmeegse Goalie werd groter en groter maar door slordig samen spel wist Patrick Meijer pas vlak voor het einde van de tweede periode de 3 -0 op het bord te zetten.

De tweede periode begon pittig. Nijmegen zat vol op de puck en wist een beetje druk op onze goalie Thijs te krijgen. Het pittige spel resulteerde wel in 2 straffen van Nijmegen en met 1 man minder op het ijs is het lastig spelen tegen ons team. In een sterke powerplay werd de 4-0 dan ook gescoord door onze Liam met een afstandsschot vanaf de blauwe lijn.  De Nijmeegse tegenstander wist pas in de 31ste minuut wat terug te doen met een goal. Een goal die door ons slordige spel zeker niet nodig was, en warempel in de 37ste minuut kwam Nijmegen helemaal terug in de wedstrijd door een prachtige goal van Jaimy de la Plaza. De wedstrijd ging nu pas echt los, maar toch kreeg Nijmegen verder weinig kansen en vlak voor het eind van de tweede periode wist Roel Regts te scoren en de stand op 5-2 te brengen.

In de kleedkamer werd door de coaches de nadruk gelegd op het netjes blijven spelen, geen domme straffen oplopen en vooral samenspelen, maar helaas vooral in het begin van de derde periode zat dat er niet in. De passes kwamen niet of slecht over, een boel domme straffen en de juiste posities kiezen werd vergeten! Maar ondanks dat was het Patrick die de 6-2 op het bord wist te krijgen. Kort daarna was het onze eigen “Seeeebas” Bruin die door de verdediging schaatste en de 7-2 wist te scoren. Nijmegen kon eigenlijk niets anders doen dan hier en daar een plaagstootje uit te delen en ook Nijmegen liep in deze fase veel onnodige straffen op. Door deze straffen kreeg Patrick veel ruimte na een break van Roos en kon de 8-2 erin tikken. Kort na deze goal wist onze defence Damien Bergsma door een joekel van een one-timer de puck in het net te krijgen. De goalie van Nijmegen kon niet eens reageren zo hard was het schot. Ik kan er wel omheen draaien maar dat doe ik niet: na deze goal werd het een zootje. Er leek wel frustratie in de lucht te hangen. Waarom? Ik weet het niet, want we stonden immers met 9-2 voor. Een zuivere check van een Nijmegen speler resulteerde in een domme Flyers onwaardige knokpartij. Met gemak hadden 2 of 3 spelers een game misconduct kunnen krijgen. Dit was volstrekt onnodig.

Al met al was het een dik verdiende overwinning, waarmee de Flyers hun positie in de kop van het klassement verder hebben verstevigd!

Jacques